Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı
Milli Savunma Bakanı Kimdir

Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 1952 yılında Kayseri’de dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamlayan Akar, 1972 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1973 yılında Piyade Okulu’ndan ve 1982 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun olmuş ve burada öğretim elemanlığı yapmıştır. 1985 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi’nde ve 1987 yılında ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Koleji’nde eğitimini tamamlamıştır. Bu eğitimleri sonrası çeşitli karargahlarda görev yapmıştır.

Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR

Bunun yanı sıra Tunceli İç Güvenlik Tugay Komutanlığı’nda ve İtalya’da Müttefik Kuvvetler Bölge Komutanlığı’nda Plan ve Prensipler Başkanlığı yapmış ve burada istihbarat subaylığı görevini yürütmüştür. 1993 ve 1994 yıllarında Kara Kuvvetleri Özel Kalem Müdürlüğü görevini yapmıştır. Ardından 1997 – 1998 yıllarında Bosna Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı görevinde bulunmuştur. Daha sonra 2002 yılında Tümgeneral rütbesine terfi edilmiştir. Bu rütbesi ile 2002 ve 2005 yılları arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı ve 2005 – 2007 yılları arasında da Kara Harp Akademisi Komutanlığı yapmış ve 2007’de Korgeneralliğe terfisi’ni almıştır.

Milli Savunma Bakanlığı Son dakika haberleri

Bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve üçüncü kolordu komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2011 yılında orgeneralliğe yükselmiştir. 2013- 2015 yılları arasında K.K. Komutanlığı yapmış olan Orgeneral Akar bu görevlerin ardından 2015 yılında Genel Kurmay Başkanı olarak görevini devralmıştır.

Hulusi Akar almış olduğu görevlerindeki başarılarından dolayı başta Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası olmak üzere, TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Şeref Madalyası, Azerbaycan Cumhuriyeti Asker İşbirliği Alanında Üstün Hizmet Madalyası ve Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Üstün Hizmet Madalyası gibi birçok üstün hizmet madalyasına sahip olmuştur.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde seçilmiş ilk Milli Savunma Bakanı olarak görevini yürütmekte olan Hulusi Akar evli ve iki çocuk babası olup ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin