Milliyetçi Hareket Partisi

Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı
Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı kimdir

Milliyetçi Hareket Partisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fettahoğullar olarak bilinen büyük bir aileye mensup olarak 1948 yılında Osmaniye’de dünyaya gelmiştir. Babasının adı Salih annesini adı Samiye’dir. Devlet Bahçeli ilkokul eğitimini Osmaniye, ortaokul eğitimini Adana’da almıştır. Lise eğitimini İstanbul’da Özel Ata Koleji’nden tamamlamış ve ardından üniversite eğitimini şimdiki adı ile Gazi Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Dış Ticaret Bölümü’nde 1971 yılında tamamlamıştır.

Mezuniyetinin ardından yine Gazi Üniversitesi’nde İktisat Bölümü’nde asistan olarak işe başlamıştır. Bu yıllarda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği ve Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği’nin kurucularından olmuş ve çeşitli başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Bahçeli, 1987 yılına kadar bu üniversitenin iktisat bölümünde kalmış, bu bölümde doktorasını tamamlamış ve 1987 yılına kadar İktisat Politikaları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak kalmıştır. Doktor unvanını alan Devlet Bahçeli öğretim üyesi olduğu bu süreç içerisinde Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış politika gibi çeşitli konular ile ilgilenmiş ve bu konularda çalışmalar yapmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Kimdir?

Bahçeli erken siyasi yaşamına, Alparslan Türkeş’in Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi başkanı olarak yaptığı konuşlardan etkilenerek başlamıştır. 1967 yılında Gazi Üniversitesi’nde henüz öğrenci iken Ülkü Ocakları kurucularından olmuştur. Daha sonra 1970 ve 1971 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. Alparslan Türkeş’in çağrısı üzerine üniversitedeki görevini bırakarak 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi’nin (MÇP) parti yönetimine girmiş ve genel sekreterlik yapmıştır. 1997 yılında Alparslan Türkeş’in vefatı üzerine yapılan olağanüstü kongrede Tuğrul Türkeş ile yarışmış ve kongre ertelenmiştir.

MHP Tuzla İstanbul

Daha sonra yapılan olağanüstü kongrede ise oylama sonucu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanı seçilmiştir. Genel başkanlığı sırasında 1999 genel seçimlerinde %17,98 oy oranı ile partisinin tarihindeki en yüksek oy oranını almış ve seçimlerden ikinci parti olarak çıkmıştır. Seçim sonucunda hiçbir parti tek başına hükümeti kuramadığı için kurulan MHP – DSP ve Anavatan Koalisyonu’nda Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2002 genel seçimlerinde Osmaniye milletvekili olarak seçilmiş fakat partisi barajın altında kaldığından dolayı meclise girememiştir. Ardından 2007, Haziran 2015 ve Kasım 2015 seçimlerinde Osmaniye milletvekili olarak mecliste yerini almıştır.

Partisi içerinde 2018 yılında yapılan genel seçimler neticesinde yeniden genel başkan olarak seçilmiştir. Güncel tarih itibari ile hala Milletçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Milliyetçi Hareket Partisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin