Muharrem iNCE

Muharrem iNCE kimdir
Muharrem iNCE yeni parti

Muharrem iNCE kimdir?

Muharrem iNCE; 1964 yılında 4 Mayıs tarihinden doğmuştur. Annesinin adı Zekiye, babasının adı ise Şerif İnce’dir. Muharrem İnce ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Yalova ilinde tamamlamıştır. Öğretmen olmak isteyen İnce Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni kazanarak Fizik-Kimya Öğretmenliği’nden mezun oldu. Kendisi gibi öğretmen olan eşinin ismi ise Ülkü İnce’dir. Çiftin Salih Arda adında bir tane de erkek çocukları vardır.

Spora da oldukça ilgili olan İnce okulunu bitirdikten sonra farklı liselerde öğretmenlik ve lise müdürü görevlerinde bulundu. İçindeki spor aşkına yenik düşen Muharrem ince aynı zamanda Yalova Spor Kulübü’nde basın sözcülüğü ve yöneticiliği de yaptı. Sivil Toplum Kuruluşları’nın çalışmalarında yer almayı her daim kendine görev edinmiş aynı zamanda Yalova’da bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği’nde de başkanlık yapmıştır.

Muharrem iNCE siyasi hayatı

2002 yerel seçimlerde Yalova milletvekili seçilen Muharrem İnce TBMM’ye böylelikle kesin giriş yapmış oldu. Muharrem İnce parlamentoya girdiğinde 38 yaşındaydı. Haksızlığa karşı haklının yanında durmayı, kötülüğe karşı sevginin ve barışın yanında olmayı kendine hedef olarak gören İnce Cumhuriyet Halk Partisi içinde pek çok görevde yerini aldı. 2018 yılında 24 Haziran günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçmelerine CHP’nin parlamento oylamasının kararı ile Cumhurbaşkanı adayı olarak katıldı.

Günümüzde hala daha TBMM’de milletvekilliği görevine devam eden , son günlerde verdiği yeni karar ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak muharrem incenin yeni parti kararı olduğunu açıkladı. Parti binasını bile hazırlayan İnce istifasının ardından iç tüzük yönetmeliğini sunması bekleniyor.

Muharrem iNCE Memleket Hareketi

İnce Sivas kongresinde başlattığı “Memleket Hareketi” ardından Türkiye’nin pek çok yerinden halk ile bir araya gelerek meydanlara çıkarak halka seslenmeye başlamıştı. Başlatmış olduğu bu hareketi resmileştirme ve hatta partileşme kararını geçtiğimiz günlerde basına açıklayan İnce parti kurutulduktan sonra CHP bünyesinden başka milletvekillerinin de partiye katılacağını dile getirdi. Sivas kongresinden beri parti yönetimi ile ilgili aralarındaki anlaşmazlığın bariz olarak ortada olduğu İnce CHP için daha önce yapmış olduğu çalışmalar ve konuşmalardan ötürü yollarımız ayrılır sözünü söylemişti.

Uzun zamandır çatırdamaların var olduğu CHP’den 8 Şubat tarihinde kesin olarak istifa ettiğini açıkladı. İnce’nin bundan sonraki süreç için Pandemi nedeni ile ağır hareket ettiği düşünülüyor. İnce kısıtlamalar nedeniyle çalışmalarına tam anlamıyla başlayamadığını ifade etmişti. Şu günlerde partisi için amblem ve müzik arayışı içinde olduğunu belirten Muharrem İnce aynı zamanda 2012 yılında “Buyrun Sayın İnce” isimli kitap yazıp, yayınlamıştı.

Muharrem iNCE

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin