Muharrem ince’nin Yeni Parti Kararı 

Muharrem ince'nin Yeni Parti Kararı 
Muharrem ince'nin Yeni Parti Kararı 

Muharrem ince’nin Yeni Parti Kararı 

Muharrem ince’nin Yeni Parti Kararı ; Muharrem İnce geçtiğimiz Eylül ayından bu yana parti içinde gerçekleştirdiği ve başı çektiği “Memleket Hareketi” ile tüm gözleri üzerinde toplamıştı. Bu hareket ile il il gezen İnce, Şubat ayı içinde siyasi kopma istemini yayınlayacağı ve 1 Mart itibariyle yeni partisini kuracağı iddia edildi. Parti kurma dilekçesini içişleri Bakanlığı’na bu tarihlerde teslim etmeye edeceği yönünde bazı bilgiler mevcuttur. Muharrem İnce’nin kurmayı planladığı yeni parti için “Memleket Partisi” adı verilmesi planlandığı açıklandı. Aynı zamanda İnce yeni kuracağı partiye CHP bünyesinden başka milletvekillerinin de katılacağını duyurdu.

CHP içinde uzun süredir faaliyetlerini sürdüren ve 70’den fazla üyeye sahip olan “Memleket Hareketi” verdiği partileşme kararını 1 Mart itibari ile resmileştirmeye hazırlanıyor. İnce parti çalışmaları konusundaki sorulara ise “Tüzük bitti gibi, programı yazıyoruz. Bir müzik lazım, bir logo lazım, o da büyük ölçüde tamam. Geriye bir tek oy almak kalıyor.” diyerek yanıt verdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin son cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce bahar aylarında partisini kurmayı hedefliyor.

Muharrem ince’nin Kuracağı MEMLEKET PARTİSİ 

İnce başlattığı “Memleket Hareketi”nin ardından 4 Eylül tarihinde başlattığı yurt gezileri ile sahaya çoktan inmişti. Parti içindeki hareketliliğini ve faaliyetlerini uzun süredir sürdüren İnce Cumhuriyet halk partisi ile uzun süredir fikir ayrılığı içinde olduğunu açıklamıştı. İnce 1 Kasım tarihinde yaptığı hareket faaliyetinin kurucularının açıkladığı toplantıda CHP yönetimi için bazı ağır açıklamalarda bulunmuştu. İnce, özellikle de her hafta skandal içinde olan CHP’de kalmak zorunda olmadığını dile getirirken, yollarımız ayrılır diyerek yeni parti sinyallerini kamuoyuna vermişti. Uzun zamandır ayrılık ve yeni parti kararında olan İnce bu günlerde hedeflerini gerçekleştirmek için adımlar atıyor

Bu gelişme ve konuşmaların ardından CHP kulislerinde istifası konuşulan İnce’nin parti tüzüğü ve programının yazımını hızlandırdığı konuşuluyor. Yakın zamanda istifa edeceğini söyleyen İnce kesin bir tarih vermesinin doğru olmayacağını dile getirerek, “Birlikte yapacağız hepsini, yakında açıklayacağım.” dedi. Gündemde mevcut olan kısıtlama ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı kuruluş takvimi için net bir tarih veremediğini açıkladı. Mevcut kısıtlamaların çalışma ve faaliyetleri aksatan öleceğini ifade etti. Bunların üzerine ise Muharrem İnce konuşmasını “Partiyi bahara kurarız.” diyerek sonlandırdı.

Yeni Kurulacak Partiye CHP’den Başka Milletvekilleri Katılacak ?

Muharrem ince’nin kuracağı partiye CHP bünyesinden başka milletvekillerini de katılacağı uzun zamandır gündeme geliyor. İnce bu konuda konuşulan haberlerin doğru olduğunu ve kuracağı partiye diğer bazı milletvekillerinin de destek vereceğini açıkladı. Ancak bu kişilerin kimler olacağını, parti de kaç kişi olacağını açıklamak istemediğini bildirdi.

Muharrem ince’nin Yeni Parti Kararı 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin