Neden Dilimizi Fırçalamalıyız?

Neden Dilimizi Fırçalamalıyız
Neden Dilimizi Fırçalamalıyız

Neden Dilimizi Fırçalamalıyız?

Neden Dilimizi Fırçalamalıyız? Çoğu zaman ağız temizliği için diş fırçasının yeterli olduğunu düşünürüz. Ancak sadece diş fırçası kullanmak ağız temizliği için yeterli değildir.

Hijyen konusu açıldığı zaman çoğu insan aklına diş fırçalamak gelebiliyor. Fakat basit bir diş fırçasından tutun da kalitelisine kadar diş fırçalamak ağız temizliği için yeterli bile değildir. Düzenli diş fırçalasanız dahi derinlemesine temizlik için diş ipi ve gargara yapmakta gerekiyor. Hatta bazen dili bile fırçalamanız gerekebilir. İnsanların büyük çoğunluğu bu saydıklarımızı yapma gereksinimi duymazlar. Ancak etkili bir ağız bakımı için bu saydıklarımızın yapılması gerekir. Ağız kokusunu engellemek için bir numaralı işlemlerden biri olan diş fırçalama sadece koku değil aynı zaman çürükler içinde birebirdir. Peki gerçekten ne yapmalıyız? Ağız kokusu ve diş çürümesini nasıl önleriz? diye düşünüyorsanız işte bu yazı tam size göre.

Doğru Dil Nasıl Fırçalanır?

Diş fırçalamak deyince aslında insanların aklına dişlere sürülen fırçanın bazı manevralar yaptırarak temizlenmesi olarak gelmektedir. Ancak dilimize de sürmemiz gerektiğini unutmamamız lazım. Bazı diş fırçaları dili fırçalamak için özel bölümleri dahi vardır. Tabi bu durumda fırçada fiyat artışının da olacağını unutmamak lazım. Diş fırçanızın arkasında bulunun küçük tırtıklar ile dilinizi fırçalayabilirsiniz. Bunu yapmadan önce diş fırçanızın arkasının temiz ve hijyenik olduğuna dikkat edin. Dil Yarası Neden Olur?

Son dönemlerde bazı araştırmalar dil bölgenize yapacağınız 6 tur X harfi ağız kokusunu büyük ölçüde giderebileceğini ön görüyor. Fakat şu noktaya da değinmek gerekir bazı uzmanlar ise dili fazla fırçalamanın tat tomurcuklarına zarar verdiği ve tat almada problemler yaşanabileceğini düşüyor. Yani anlayacağınız dili fırçalarken narin ve kibar olmak gerekiyor. Yan kısımlarını fırçalamak yerine dilin orta kısımları fırçalamak daha mantıklı gibi gözüküyor. Fırça seçerken mümkün olduğunca fırçanızın yumuşak olduğuna dikkat etmelisiniz.

Neden Dil Fırçalamalıyım?

Eğer ki ağız kokusu probleminiz varsa ve bu konuda çevrenizde sizden şikayetçi ise yapmanız gereken ilk şey şüphesiz diş fırçalamak olacaktır. Dili temizlemek, sadece koku ile mücadele etmek değil aynı zamanda çürükler ve diş eti hastalıklarıyla da mücadele etmenizi sağlar. Dilin sarımtırak renginden kurtulmak içinde dili fırçalamak harika bir yöntemdir. Dilinizi fırçalayarak hem dilinizde biriken küçük artıkları temizleyebilir hem de ferah bir ağız kokusuna merhaba diyebilirsiniz. Böylece diş çürümesine ve diş eti problemlerinden de kendinizi uzaklaştırmış oluyorsunuz.

Dil Kazımak mı Dil Fırçalamak mı?

Dilin fırçalanması veya dilin kazınması birbirinden çok ayrı şeyler diyebiliriz. Dil kazıyıcıların önce ne olduğunu anlayalım. Dil kazıyıcısı dediğimiz şey, dilin arkasından öne doğru çekilmesiyle dili sıyırır. Bu yöntemde düşünülünce oldukça etkili gibi gelse de dili fırçalamak aslında daha etkili. Uzmanların yaptığı klinik araştırmalara göre, dil temizliği konusunda dili fırçalamanın dil kazıyıcılara göre daha etkili olduğunu varsaydılar. Böylece dili temizlemek için doğru tercihin dil fırçalamak olduğunu kolaylıkla anlıyoruz. Sizde günde birkaç sefer nazikçe dilinizi fırçalayarak bu koku ve çürük probleminden korunmuş olabileceksiniz.

Neden Dilimizi Fırçalamalıyız?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin