Neden Mutsuzuz?

Neden Mutsuzuz
Neden Mutsuzuz

Neden Mutsuzuz?

Neden Mutsuzuz? Mutluluk: İnsanın uzun dönemde ruhunu iyi, sağlıklı ve neşe dolu hissetmesi durumu olarak tanımlanabilir. Unutulmamalıdır ki hayatınızda mutlu olmanız yaşam kalitenizi arttıran temel faktörler arasında gösterilmektedir. Aslında insan ne kadar mutlu olursa yaşantısı da o kadar kolay ve sade olacaktır. Bunu bilmekte fayda var. Bir ülkenin refah seviyesi ekonomi ve mutluluk ile ölçülür. Japonya’yı örnek vermek gerekirse ticaret, teknoloji gibi birçok alanda gelişmiş olmasıyla liderlik pozisyonundadır. Sürekli üretken olmalarına rağmen bakıldığında mutsuz bir ülkedir. Ve intihar oranları oldukça fazladır. İşte bu herkesin uğruna savaştığı ve çok kıymetli olarak değerlendirilen mutluluk duygusunu bozan durumlar aşağıda ifade edildiği gibi başlıklar altından incelenecektir.

Sebepler?

Bu bölümde sizlere mutsuzluğun sebeplerini kısa ve net bir şekilde özet geçmiş olacağız.

Yarım kalmış ve yaşanamayan ilişkiler

Öncelikle insan ilişkileriyle yaşayabilen bir varlıktır. Zamanında yaşanması gereken bir ilişkiyi yaşayamadıysanız veya sevgilinizden, değer verdiğiniz kişiden kısa veya uzun dönemli yaşadığınız ayrılık sizi mutsuz kılabilir. İlişkilerinizde biraz daha toleranslı olmanız sizi ve çevrenizdekilerin yararına olacaktır. Unutulmamalıdır ki insan sürekli hata yapabilen bir varlıktır. Hatalar zamanla telafi edilebilir. Sadece biraz hoşgörü ve vakte ihtiyaç vardır.

Her şeyin sıradanlaşması

Hayatınızı monoton buluyorsanız bir şeyler yolunda gitmiyor demektir. İşleriniz ne kadar sıradan veya memur düzeyinde olursa olsun işinizi çeşitlendirmek ve farklı teknikler kullanarak yapmanız iş motivasyonunuzu arttırır. Ve buna bağlı olarak hayatınızdaki mutluluk düzeyi artmış olacaktır. Farklı tatlar tadın, yeni insanlarla tanışın, yeni yerlere gidin bu maddelere birçok madde eklenebilir. Kısacası: Farklı yol, farklı tat ve farklı yaşam stilini oluşturmak siz değerli okurlarımızın elinde olan bir olgudur.

Sizi sevenlere yeteri kadar zaman ayıramamanız

Akrabalarınız eşiniz, dostunuz ve değer verdiğiniz kişilerden ayrı olmanız onlarla görüşmenize engel değildir. Ama ne kadar kırgın veya küskün olursanız olun, negatif duygular bilinçaltınızdan bilinç üstünüze kolaylıkla çıkabilmektedir. Kendinizle olan savaşınızdan bir an olsun uzaklaşarak özlem duyduğunuz insanları aramaya çalışın iki kelime edip dertleşmek çok iyi gelecektir.

Para Odaklı bir yaşam biçiminin benimsenmesi

Günümüzde para bir araç olsa da kimileri için vazgeçilmez bir unsur olarak yerini almaktadır. Para mal ve hizmetleri alabilir. Ama insanın duygularını yaratıcılığını bakış açısını kültür ve değerlerini satın alamaz. Bu sistemin bir üyesi olarak insanlar çok paraya sahip olduklarında çok mutlu oldukları varsayılır oysa ki alakası yoktur. Bu insanların istisnalar dışında büyük bir oranı mutsuzdur. Para sevdiklerinizle paylaştıkça azalıyor olsa da inanın ki bir gencin eğitim giderlerini karşıladığınızda onun geldiği yeri görerek sağladığınız mutluluğu hiçbir şeye değişmezsiniz. Para odaklı bir yaşam biçiminiz varsa bunu değiştirerek ikinci plana almanız mutluluğunuzu arttıracaktır. Altın Döviz iniş Çıkışlarını Etkileyen Faktörler nelerdir?

Mükemmeliyetçi olmak

“Her şey kusursuz olmalı” diyor insan içerisinden fakat inan ki bir pürüz çıkıyor ve o mükemmel olmasını istediğiniz şeyi tam anlamıyla bozup sizi hüsrana uğratabiliyor. Bu konuda dikkatli olmalısınız dar zaman ve kısa bir yaşantıda mükemmeliyetçilikle hayatınızdan büyük bir zaman çalmayın. Bu zamanı size ihtiyacı olan insanlara ayırmanız mutluluğun kapısını aralayacaktır.

Duruma göre değişememe

Zaman başlı başına değişen ve gelişen olaylarla doludur. Siz 1980 kafasıyla 2021 yılında yaşayamazsınız böyle yaşarsanız 2021 yılındaki güzellikleri değerleri kaçırırsınız yaşadığınız ortama uyum sağlayın. Yeni insan ve durumlara kendinizi hazırlayın çevreyle etkileşimde olmak yenilikler size iyi gelecektir.

Kolay kazanmak

Günümüzde artık her şey kolaylaştı eskiden ekmek yapmak saatler alırdı. Taş fırınlarda yemek pişirmek uzun sürerdi. Ama şüphesiz lezzet ve mutluluk farklıydı. Zor yapılan ekmekler soğuk su torbalarında saklanır bir dilimi bile ziyan edilmezdi. Günümüzde şüphesiz yapılan kaynak israfı geçmişe oranla çok fazladır. Kolay kazanmak motivasyonun düşmesine ve doyumsuzluğa sebep olmuştur. Bunun ile birlikte mutsuzluğa sebep olmuştur.

Doyumsuz olmak

Yukarıdaki maddenin tamamlayıcısı niteliğinde olan bu maddeye özetle şöyle diyebiliriz. Doyumsuz olmak kolay kazanmaktan dolayı meydana gelir. Kendimize ulaşılması güç hedefler koymak bizi azimli ve bir o kadarda tatmin edecek bir umudun yolculuğuna çıkaracaktır. Kolay ulaştığınız şeylerden çok sıkılırsınız. Ama zorluklarla sahip olduğunuz şeylerin kıymetini çok iyi bilir ve mutluluğunuzu daim kılmış olursunuz.

Yanlış Arkadaş Tercihi

Bu madde çok önemlidir. Ve bize bu sözü hatırlatır. “Üzüm üzüme baka baka kararır” nasıl bir insanla gezersen onun karakteristik davranışlarını kendinde bulursun arkadaş tercihi çok önemli bir konudur. İnsanlara güvenirken ve hayatınıza dair önemli kararlar alırken dikkatli olmanız sonradan yaşayacağınız derin mutsuzluk ve güvensizlik duygusunun önüne geçecektir.

Hoşgörü sahibi olmamak

İnsanları anlamaya çalışın insanları artık olduğu gibi kendi değerleriyle kabul edin. Kabul edelim ki bizim de insanlar gibi eksik olduğumuz taraflar vardır. İnsanı siyahıyla beyazıyla kabul etmek erdemi bize kardeşlik ve sevgiyi aşılayacak yegâne şeydir. Değerlerimizi değer katacak insanlarla paylaşmak daha mutlu olmamızı mümkün kılacaktır.

Neden Mutsuzuz?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin