Nezle nedir nezleye nasıl son veririz?

Nezle nedir nezleye nasıl son veririz?
Nezle nedir nezleye nasıl son veririz

Nezle nedir, nezleye nasıl son veririz? Soğuk algınlığı ve grip arasındaki farklar nelerdir?

Nezle nedir nezleye nasıl son veririz? Nezle veya nazofarenjit, virüslerin veya bakterilerin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Ayrıca, insanlar arasında soğuk algınlığı olarak da bilinir, ancak bu hastalığın soğuk ile ilgisi yoktur. Burun akıntı, burun tıkanıklığı, hapşırma, öksürük, boğaz ağrısı veya hafif ateş gibi semptomlar oluşabilir. Bu bulaşıcı hastalıklar çocuklarda daha sık görülür, çünkü çocuklar okul ve oyun alanları gibi kalabalık ortamlarda bulunurlar. Nezle gibi virüsler hasta olan kişilerin hapşırması, öldürmesi ya da nefesleri gibi etmenlerle diğer insanlara bulaşır. Hastalık başladıktan en fazla 1 hafta sonra kendiliğinden iyileşir, acil bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Nezle ve grip, biriyle çok sık karışmış iki hastalıktır, ancak kesinlikle birinden farklıdır.

Nezle hastalığı nedir?

Tıbbi dilde nazofarenjit, üst solunum yolu enfeksiyonu bir hastalık olarak bilinen virüslerin neden olduğu bir hastalıktır. Solunum yoluyla alınan virüsler burun mukozasına yerleştirilir; Burunda hapşırma ve tıkanma meydana getirir. Virüslerin ortalama kuluçka zamanı üç gündür.
Bu üç günde, vücut mikrop atmanın çeşitli yollarını bulur. Bu yollar da burun akıntısı ve hapşırık olur. Hastalık başladıktan sonra, hafifçe izlenir ve bir hafta içinde hasta şikayetlerinden kurtarılır. Nezle acil tedavi uygulanması gereken bir hastalık değildir.

Soğuk algınlığı(nezle) belirtileri nelerdir?

-Burun akıntısı veya burunda tıkanıklık
-Öksürük
-Hapşırmak
-Boğaz ağrısı veya boğaz kaşıntı
-Gözlerde sulama veya kaşıntı
-Baş ağrısı
-Vücut ağrısı
-Yorgunluk
-Hafif ateş vs. Belirtileri bulunmaktadır.

Soğuk algınlığı ve grip arasındaki fark nedir?

Bazı belirtiler farklı olmasına rağmen, soğuk algınlığı ve grip farklı virüslerden kaynaklanan hastalıklar. Sadece üst solunum yoluna etki ederken, grip burun, boğaz, bronş ve muhtemelen akciğer dahil olmak üzere tüm solunum sistemine zarar verir. Bu nedenle, üst tabloda gördüğünüz gibi, grip belirtileri soğuk algınlığına oran ile daha şiddetlidir. Nezle bu  semptomlarıyla bile ayakta atlatilebilcekken, grip birkaç gün yatağa ihtiyaç duyabileceğiniz bir hastalıktır.
Grip oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Hem inkübasyon süresi hem de semptomlar sırasında hastalık azaldığında, konultasyon durumu devam eder. 65 yaşın üzerindeyseniz, hamileyseniz veya kronik bir rahatsızlığınız varsa, bu hastalığı özellikle ciddiye almak durumundasınız. Çünkü grip vücutta kalıcı hasara neden olacak kadar tehlikeli bir hastalık olabilir.

Tahminlere göre, grip nedeniyle her yıl 250 bin ila 500 bin arasında kişi hayatları son buldu. Hayatlarını kaybeden insanların yaş ortalaması 65 yaş olarak bilinmektedir. Grip, üç hafta boyunca devam edebilecek olan zatürre ile sonuçlandırılabilen viral bir rahatsızlıktır.

Nezle tedavisi

İlaç tedavisi genellikle doktorunuz tarafından belirtilmediği sürece kullanılmaz. Hastalığın ömrü, kuluçka dönemi ile birlikte 7-10 gün arasındadır. Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler nelerdir? Aşağıdaki önerileri göz önüne alarak, soğuk algınlığını kısa sürede atlayabilirsiniz:

-Bol miktarda sıvı tüketmeye özen gösterin
-Burun tıkanıklığı huzursuzsa, burun damlasını kullanabilirsiniz.
-Vücudunu dinlendir
-Öksürük şurubu (oksolamin, vb.) Veya pastil kullanabilirsiniz.
-Burun ve boğaz tıkanıklığı için tuzlu su ile gargara ve tuz suyunu burnuna çekin.

Nezle nedir nezleye nasıl son veririz?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin