Okullar ne zaman açılacak

okullar nezaman açılacak 2021
okullar ne zaman açılacak tuzlada

Okullar ne zaman açılacak

Okullar ne zaman açılacak, okullar yüz yüze eğitim ile ne zaman açılacak sorusunun yanıtını, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi. Uzaktan eğitimin biteceği günü merak eden pek çok kişi, yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihe odaklandı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yeni tip Korona virüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen yüz yüze eğitimin 4 Ocak’ta başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine, salgının bir düşüş eğilimine girdiğini, bunun yeterli olmadığını söyledi. İşte, okullar ne zaman açılıyor ve yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek sorusuyla ilgili Bakan Selçuk’tan gelen son açıklamalar.

Okullar ne zaman açılıyor sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda okullar ne zaman açılacak sorusuna yönelik net bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamasında, ‘20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz.’ dedi.

Okullar ne zamana açılacak tarih belli mi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla 81 ile ‘Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi’ konusunda genelge gönderildi. MEB’den gelen genelgede, ”4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların; ölçme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yüz yüze yapılması planlanmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin, “4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz.” dedi. Selçuk, A Haber canlı yayınında, açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk, yaptığı son açıklamasında şu mesajı verdi: “Yeni bir uzaktan eğitim haftasında daha herkese günaydın. Öğretmenler ve öğrenciler olarak ekranlarımızı açtık ve her koşulda eğitime devam etme gayretindeyiz. Tek dileğimiz, sağlıkla okullarımıza kavuşmak. Bunun için önce kendi sağlığımıza dikkat etmemiz şart” Bakan Selçuk, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen yüz yüze eğitimin 4 Ocak’ta başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine, salgının bir düşüş eğilimine girdiğini, bunun yeterli olmadığını söyledi. Peki Tuzladaki okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak 2021-2022

Milli eğitim Bakanlığı Salgının durumunu her gün takip ettiklerini ifade eden Selçuk, tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerinin temaslı ya da pozitif durumlarını günlük izlediklerini anlattı..

Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Korona virüs Bilim Kuruluyla istişarelerde bulunduklarını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘yla da bugün bir görüşme yaptığını belirtti..

Aşı değişkeninin, salgının seyrindeki düşmenin, umut verici olduğuna işaret eden Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki tüm kabine toplantılarında da konunun ele alındığını bildirdi..

Bakan Selçuk, açıklamalarında

“4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz. Tarihlerde değişiklik yapmak, açılışta, kapanışta, tatillerde vesaire. Biz son derece esnek bir yapıyla gitmeyi zaruri buluyoruz. Önümüzdeki süreçte de salgının seyri düştüğünde gerekeni yapacağız.” dedi

Tuzla Gazetesi Gündem Haberleri

Okullar ne zaman açılacak

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin