Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı Bakan ziya selçuk

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 1961’de Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Bakan Selçuk İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerinden sonra Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden 1982 yılında mezun olmuş ve aynı üniversitede 1985 yılında gelişim psikolojisi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ardından 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktora seviyesinde eğitim almıştır. Daha sonra ise Gazi Üniversitesi’nde doçent ve ardından profesörlük unvanlarını almış ve bu üniversitede yaklaşık yirmi yıl kadar olarak öğretim görevlisi olarak hizmette bulunmuştur. Bu görevinde sınıf öğretmenliği ana bilim dalında görev yapmıştır.

Ziya Selçuk Ted Üniversitesi başta olmak üzere çok sayıda eğitim kuruluşunun kuruluşunda faaliyet göstermiştir. Selçuk, Türkiye Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ve TÜBİTAK Grup Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Milli Eğitim Talim Terbiye Kurulu’nun eski başkanıdır. Akademik olarak çok sayıda yayına sahip olan Ziya Selçuk, çocuklarda gelişim ve öğrenme, insan ilişkileri, rehberlik ve dikkat eksikliği gibi çeşitli konularda çalışmalar yapmış ve çoklu zekâ kuramı ile ilgili kitaplar yazıştır. Ayrıca çok sayıda makale yazmış ve ulusal hakemli dergilerde yayınları olmuştur.

Milli Eğitim Bakanı Kimdir?

2003 – 2008 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat reformu yaptığı sürece aktif bir şekilde katılım göstermiştir. Ziya Selçuk bu faaliyetlerine ek olarak Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yürütülen müzakere sürecinde açılan “Bilim ve Eğitim” başlığının görüşmelerinde Türkiye’yi temsil etme görevini yürütmüştür. Bunların dışında Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanlığı, PDR Derneği yöneticiliği yapmış ve çeşitli uluslararası örgütlerde proje uzmanlığı yapmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde seçilmiş ilk Milli Eğitim Bakanı olarak görevini yürütmektedir. Ziya Selçuk evli ve üç çocuk babası olup ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Milli Eğitim Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin