Özgür Çelik İSTANBUL CHP İl Başkanı

Özgür Çelik İSTANBUL CHP İl Başkanı kaç yaşında
Özgür Çelik İSTANBUL CHP İl Başkanı nereli

Özgür Çelik İSTANBUL CHP İl Başkanı

Özgür Çelik İSTANBUL CHP İl Başkanı Kimdir? İşte Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Hakkında Bilmeniz Gerekenler. Özgür Çelik, son dönemde İstanbul siyasetinde adından sıkça söz ettiren isimlerden biri haline gelmiştir. Özellikle 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl Başkanı olarak seçilmesiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Ancak kimdir Özgür Çelik? İşte yeni CHP İstanbul İl Başkanı hakkında merak edilenler.

Özgür Çelik Kimdir?

Özgür Çelik, 14 Haziran 1981 tarihinde Sivas’ta doğmuş bir isimdir. Eğitim alanında 20 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren bir kurumun kurucusu ve müdürü olarak bilinir. Öğrenim hayatında iletişim alanında lisans eğitimi almış ve ardından İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yapmıştır. İkinci Yüksek Lisansını ise yine İstanbul Üniversitesi’nde Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamlamıştır.

Siyasi Kariyeri

Özgür Çelik, siyasi kariyerine 2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunarak başlamıştır. 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanı olarak seçilmiştir. Aynı göreve 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi’nde yeniden seçilerek devam etmiştir.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli demokratik kitle örgütlerinde görev alan Çelik, Sivil Toplum Kuruluşlarında başkanlık, yöneticilik ve başkan vekilliği görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca 2013-2017 yılları arasında ŞEDEF Başkan Vekilliği görevini yürütmüş ve hala üst kurul delegeliği yaptığı İSKEF ve TÜSEKON’un kuruluş çalışmalarında yer almıştır.

Özel Hayatı

Özgür Çelik, işinin yanı sıra kişisel ilgi alanlarına da sahiptir. Motosiklet sürmeyi, futbol oynamayı ve seyahat etmeyi seven Çelik, aynı zamanda CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir.

Özgür Çelik, İstanbul siyasetinin önemli bir figürü olmaya devam ediyor. Kendisini daha yakından tanımak ve çalışmalarını takip etmek isteyenler için bu bilgiler oldukça aydınlatıcı olacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir?

Özgür Çelik İSTANBUL CHP İl Başkanı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin