Poğaça Hamurundan Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Poğaça Hamurundan Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Poğaça Hamurundan Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Poğaça Hamurundan Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Poğaça Hamurundan Sarımsaklı Ekmek en pratik Tarifi nedir? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle harika bir tarif ile geldim. İtalyan mutfağına ait olan Sarımsaklı Ekmek tarifi ile karşınızdayım. Sadece İtalyanlardan biraz farklı olarak bugün sizlerle poğaça hamurundan harika Bir Sarımsaklı Ekmek tarifi vereceğim. Evde birebir denemiş olduğum ve herkesin favorisi olan bu tarif eminim sizlerin de evlerinde çok sevilecek ve devamlı olarak yapılmak istenecektir diye düşünüyorum. Eğer sizlerde bu tarif için hazırsanız buyurun başlayalım. Kağıt kalemlerinizi hazır etmeyi unutmayın.

Vereceğim tarif iki ölçüden ibarettir eğer sizler isterseniz bir ölçüleri birer ölçek düşürüp bir ölçüden de yapabilirsiniz.

Poğaça Hamurundan Sarımsaklı Ekmek Tarifi için malzeme listesi

  • 2 PAKET KURU İNSTAT MAYA
  • 2 BARDAK ILIK SU
  • 2 BARDAK SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ (TATLI KAŞIĞI DOLU DOLU OLMAMALI)
  • 2 ADET YUMURTA (BEYAZ KISMI İÇİNE)
  • 2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 10 VEYA 12 SU BURDAĞI UN (10 SU BARDAĞINDAN SONRA YETERLİ GELMEZ İSE YAVAŞ EKLEME YAPILMALI)
  • 5 -6 DİŞ SARIMSAK
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KEKİK
  • YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
  • TEREYAĞ
  • KAŞAR PEYNİRİ

Poğaça Hamurundan Sarımsaklı Ekmek Tarifnin hazırlanışı

Sevgili okuyucularımız, önce maya ılık süt ve şekerimizi hamur yoğuracağımız kabın içerisine ilave edip bir güzel karıştırıyoruz. Özellikle sütümüzün ılık olmasına yani el yakmayacak bir sıcaklıkta olmasına dikkat etmemiz gerekmektedir. Bunun nedeni ise mayamızın aktifleşmesini daha kolay sağlamak ve hamurumuzun daha iyi kabarmasını sağlamak içindir. Karıştırmış olduğumuz süt maya ve şekerin ağzını kapatıp 5 veya 10 dakika kadar bekliyoruz.

Bekledikten sonra ılık suyumuzu ve yumurtanın beyaz kısmını içine ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra sıvı yağımızı ilave edip karıştırma işlemine devam edip kontrollü bir şekilde önce 5 su bardağı ilave dip bir güzel yoğuruyoruz. Sonra 7. ve 8. su bardağını ilave edip yine yoğuruyoruz ve son 10. Su bardağını ilave ediyoruz eğer bu aşamada hamurumuz poğaça hamur kıvamına geldiyse tamamdır ama eğer hala çok cıvık ise son iki bardağı kontrollü bir şekilde ekleyebilirsiniz.

Bu ununuz ile alakalı bir durumdur asla korkmayın. Ne çok katı ne de çok cıvık bir hamur olacak orta yumuşaklıkta bir hamur elde etmeniz gerekmektedir. Daha sonra mayalanmasını beklemek için bir güzel hamur kabımızı sarıp sıcak bir yerde iyice mayalanmasını bekliyoruz. Hamurumuz mayalanırken bir sarımsak döveceğinin için kekiğimizi ve sarımsaklarımızı ekliyoruz sarımsak ile kekiğimizi bir güzel dövüyoruz. Bunun amacı tatlarının içe içe geçmesini sağlamaktır. Daha sonra bir kaseye kekik ve sarımsaklarımı koyup içine zeytin yağını koyuyoruz. Bir güzel karıştırıp kenara alıyoruz. Bu sırada yine kaşar peynirimizi bir güzel rendeleyip onu da bir kanara alıyoruz.

Daha sonra mayalanmış olan hamurumuzu alıp küçük beziler alıp unlamış olduğumuz tepsilere beziler yuvarlayıp koyuyoruz. Biraz tepsi mayasına bırakıyoruz. Daha sonra ilk bezi aldığımız tepsimizi alıyoruz. Bezelerimizi elimizle birazcık açıyoruz ve önceden dışarda beklemiş olan tereyağımızdan bir küçük parça alıp elimizle bezimize sürüyoruz. Daha sonra nasıl şekil vermek istiyorsak onu ayarlıyor ve şekil veriyoruz.

Daha sonra tepsiye hamur bezelerimizi koyuyor ve üzerine zeytin yağı kekik ve sarımsak karışımını bir fırça yardımıyla sürüyoruz. Sürdükten sonra üzerine çok fazla olmayacak şekilde bir tutam kaş peynirini koyuyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırınımızın ayarını 180 dereceye getirip tepsimizi fırına koyuyoruz. Alt ve üstü iyice kızarıp içi çekene kadar pişiyoruz. Ve işte Sarımsaklı ekmeğimiz hazır. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun…

Sümeyye Nur Gündüz

Poğaça Hamurundan Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin