Saadet Partisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu
Saadet Partisi genel başkanı kimdir

Saadet Partisi Genel Başkanı Kimdir?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Aslen Sivaslı olan babası öğretmenlik mesleğini icra ettiğinden dolayı Kahramanmaraş şehrinde 1941 yılında dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğretimleri çeşitli şehirlerde tamamlamasının ardından lise eğitimini Kayseri Lisesi’nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini almak için kazandığı Sümerbank bursu sayesinde İngiltere’ye gitmiş, burada Manchester Üniversitesi’nde Tekstil Teknoloji Bölümü’nü bitirmiş ve 1964 yılında mezun olmuştur. Ardından aynı üniversite bünyesinde yüksek ihtisas eğitimini tamamlamıştır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

Siyaset ile tanışması bu yıllarda olmuş ve Türk Talebe Birliği’nin İngiltere örgütlenmesinde başkanlık yapmıştır. Ayrıca İngiltere’de bulunan müslüman topluluk örgütlenmelerinin faaliyetlerine aktif olarak katılım göstermiştir. 1967 yılında Türkiye’ye dönmüş ve burs aldığı Sümerbank’ta kısa bir süre çalışmıştır. Ardından Devlet Planlama Teşkilatı’nda Tekstil Sektör Uzmanı olarak 1967 – 1972 yılları arasında görev yapmıştır. 1973 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra Altın yıldız bünyesinde iş hayatına devam etmiştir. 1975 ve 1977 yılları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü görevini yerine getirmiştir. Bu görevinde Türkiye çapında sanayi faaliyetlerinin gelişmesi konusunda birçok çalışmada bulunmuştur. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde sanayi ve organize sanayi sitelerinin yaygınlaşmasında önemli rol oynamıştır.

Saadet Partisi istanbul

Siyasi yaşamına 1977 yılında Milli Selamet Partisi bünyesinde Sivas milletvekili seçilerek başlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev aldığı sırada Avrupa Konseyi Parlamenterler Asemblesi’ nde Türkiye’yi temsil görevinde bulunmuştur. Bu dönemde partinin genel başkanı Necmettin Erbakan tarafından genel kurul üyeliğine seçilmiştir. 1989 yılında Refah Partisi’nden Sivas Belediye Başkanı seçilmiştir. 1994 mahalli seçimlerinde tekrar aynı şehirde belediye başkanı olarak seçilmiştir. 1993 Sivas olayları sırasında belediye başkanı olarak görev yapmaktaydı. 1995 yılında Sivas milletvekili olarak tekrar meclise girmiştir ve bu dönemde NATO Parlamenterler Asemblesi’nde temsil görevinde bulunmuştur. Aynı dönem içerisinde Refah Partisi grup başkanvekilliğine seçilmiştir. Partinin kapatılması sonrası Fazilet Partsi’ nde siyasi kariyerine devam etmiştir. 99 seçimlerinde tekrar milletvekili tekrar NATO bünyesinde temsil görevine seçilmiştir. 2000 yılında Saadet Partisi bünyesinde Genel Başkan Yardımcısı seçilmiştir.

Saadet Partisi Tuzla

Temel Karamollaoğlu, sırasıyla Necmettin ErbakanRecai KutanNuman Kurtulmuş ve Mustafa Kamalak’ın ardından 2016 yılında Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na seçilmiş ve güncel olarak 2019 yılında tekrar seçilmesi ile bu görevini devam ettirmektedir. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmuş ancak bu seçimi AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kazanmıştır. Temel Karamollaoğlu evli olup beş çocuk babasıdır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Tuzla Gazetesi

Saadet Partisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin