DOLAR 8,7475
EURO 10,4195
ALTIN 500,97
BIST 1.399
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Mevzi Sağanak
İstanbul
26°C
Mevzi Sağanak
Çar 26°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Sahur için Pratik Tarifler

Sahur için Pratik Tarifler
22.04.2021
256
A+
A-

Sahur için Pratik Tarifler

Sahur için Pratik Tarifler; Ramazan ayının gelmesi ile birlikte mutfaklardaki koşturmaca da başlar. Her zamankinden daha özenli sofralar kurulan bu ay bereketin de bir temsilidir. Sahur ve iftar sofraları için yeni tarifler aranarak, denenmekte ve hazırlanmaktadır. Uykulu gözlerle girdiğiniz mutfakta sizi yormayacak, pratik ve kolay pek çok tarif bulunur. Sizler için bir araya getirdiğimiz birbirinden güzel sahur tariflerini inceleyerek deneyebilir, doyurucu ve oruçluyken tok tutan yiyeceklerin tariflerini menülerinize ekleyebilirsiniz.

Tava Böreği Tarifi

  • Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Maydanoz
  • Bir tutam tuz

Tava böreği yapılışı: Öncelikle yumurta, yoğurt, maydanoz ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırınız. Daha sonra ise yufkaları düz bir şekilde açarak malzemeden her yufka içine üç çorba kaşığı koyarak fırça ile her yerine sürünüz. Daha sonra ise yufkaları katlayarak kare haline getiriniz. Önceden ısıtılmış tava içine bir çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek yufkaları çift yönlü orta dereceli ateşte kızarana kadar pişirin. Bu doyurucu ve pratik tarifi sizlerde sahur sofranız için deneyebilirsiniz.

Pratik Havuçlu Tuzlu Kek

Alışık olduğumuz şekerli keklerden farklı olarak tuzlu ve sebzeli olarak hazırlanan bu kek hem doyurucu hem de tok tutan bir özelliğe sahiptir. Yapılışı ise sizi yormayacak kadar pratiktir.

  • Malzemeler
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 dal yeşil soğan
  • Bir tutam dereotu veya isteğe bağlı maydanoz
  • Bir çay bardağı kaşar peyniri
  • Bir adet havuç
  • 1 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • Kabartma tozu

Havuçlu tuzlu kekin yapılışı: Derin bir kabın içine yumurtaları kırarak iyice çırpın. Ardından yoğurt ve sıvıyağ ekleyerek karıştırın. Soğanları ve dereotunu ince ince kıyıp, havuçları rendeleyerek kabın içine ekleyiniz. Üzerine kaşar peynirini de ilave ederek yavaşça karıştırınız. En son olarak un ve kabartma tozunu ekleyerek birkaç dakika kadar karıştırarak tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinin içine malzemeyi dökerek hafifçe eşit şekilde yayın. Üzerine isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişiriniz. Fırından çıkan kekinizi ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Mısır Unlu Fırında Patates

  • Malzemeler
  • 2 tane büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır unu
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Fesleğen
  • Kekik
  • Biberiye

İsteğe bağlı ve damak tadınıza uygun olan baharatlar ekleyebilirsiniz.

Fırında mısır unlu patatesin yapılışı: Patatesleri soyarak yıkayıp kurulayın. İnce dilimler şeklinde yuvarlak kesin. Derin bir kabın içine patatesleri alınız. Ayrı bir kabın içinde sıvıyağ, mısır unu, baharat ve tuzu karıştırarak patateslerin üzerine ekleyiniz. Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye patatesleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında fansız şekilde pişiriniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.