Susamın Faydaları Nelerdir?

Susamın Faydaları Nelerdir
Susamın Faydaları Nelerdir

Susamın Faydaları Nelerdir?

Susamın Faydaları Nelerdir? Susam sıcak iklimlere ait bir bitkidir. Ülkemizde de sıcak bölgeler de kültür tarımı yapılarak üretilir. Bitkinin üzerinde yer alan kapsülün içerisinde ki meyvelerden elde edilen susam birçok evde baharat olarak kullanılmaktadır. Susam ayrıca tahinin ana maddesidir. İçerisinde kalsiyum, protein, magnezyum, B vitamini ve yağ bulunur. Vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Yağ oranı fazla olduğu için preslenerek yağı çıkartılarak kullanılır. Posası hayvan yemi olarak kullanılır.

Birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir. Enerji verici etkisi ile iyi bir afrodizyaktır, cinsel isteği ve cinsel gücü arttırır. Yorgunluğu giderir. Solunum yolu hastalıkları tedavisinde kullanılarak göğsü yumuşatır, nefes darlığı ve bronşite iyi gelir.

Antioksidan özelliği ile yaşlanmayı geciktirir, kansere karşı vücudun direncini arttırarak kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını önler. Diyabeti engeller ve glikoz seviyesini dengeler.

Sindirim sisteminde oldukça etkilidir. Kabızlığı önler, bağırsak ve mide gazı sorununa yardımcı olur. Böbreklerde ve safra kesesindeki taş oluşumunu önler mevcut taşın düşürülmesini sağlar şişkinliği giderir.

Mucize Besin Susam

Karaciğer hastalıklarına iyi gelir, kemik erimesini geciktirir; Omega 6 ve omega 9 açısından zengin olduğu için gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimi ve zihinsel gelişimleri açısından oldukça faydalıdır. Bu özelliği ile sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de kullanılması önerilen bir bitkidir.  Yüksek tansiyonu düşürerek kontrol altına alır.

Bilinen en iyi antioksidandır. Cilt güzelliği, erken yaşlanma, tırnak bakımı açısından uygulanabilen iyi bir bakım yağıdır.  Çabuk kırılıp uzamayan tırnakların beslenmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca saç derisi ve saç için iyi bir bakım yağıdır. Devamlı kullanılması durumunda saç beyazlamasını engeller. Saçın sağlıklı uzamasını sağlar.

Susam yağının haricen masaj için kullanılmasında romatizmal hastalıklara uygulanmasında kemik ve kas ağrılarını azaltma etkisi vardır.

Susamın Faydaları Nelerdir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin