Sinan Oğan kimdir?

Sinan Oğan kimdir
Sinan Oğan kimdir

Sinan Oğan kimdir?

Sinan Oğan kimdir? Sinan Oğan 14 Mart 1969 Iğdır da doğmuştur. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Oğan’ın yayımlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunmaktadır. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Türk stratejik araştırmacı ve siyasetçidir. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilerek meclise girmiştir. Marmara Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Ekonomik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak bulundu. 14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi için Ata İttifakı tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmiştir.

Sinan Oğan’ ın eğitimi ve kariyeri nedir?

Sinan Oğan, 14 Mart 1969 tarihinde Azerbaycanlı bir ailenin çocuğu olarak Iğdır’ın Melekli beldesinde dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunu olup aynı üniversitede 1992 yılında mali hukuk ve bankacılık alanında Azerbaycan‘da Ekonomik ve Mali Sektörün Yapısal Analizi başlıklı tez ile yüksek lisans çalışmasını bitirmiştir.

Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesinde doktora çalışmasını dereceli bitirmiştir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve dekan yardımcısı olarakda görev yaptı. 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından önce Ebulfez Elçibey ile görüşme gerçekleştirmiştir. Azerbaycan’ın bağımsızlığı sonrasında bir süre Elçibey’in cumhurbaşkanlığı ofisinde çalışmalarda bulundu.1992-2000 yılları arasında TİKA  Azerbaycan temsilcisi görevinde bulundu. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası başkanlığınıda yaptı. Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezini (TÜRKSAM) kurdu ve başkanlığını yerine getirdi.

TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda Avrasya’ya Bakış isimli dış politika içerikli bir haftalık programın yapımcılığını ve sunuculuğunuda yaptı. Metzamor Nükleer Santrali’nin kapatılmasına yönelik faaliyetleri koordine eden bir “sivil girişim” kurdu ve koordinatörlüğünde bulunmuştur.

Sinan Oğan’ ın Siyasi kariyeri

2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçildi. 26 Ağustos 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edilmişti. Bunun ardından açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015 tarihinde ihraç edildiği MHP’ye geri dönmüştür. 10 Mart 2017 tarihinde Balıkesir milletvekili İsmail Ok, Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Isparta milletvekili Nuri Okutan ile birlikte MHP’den tekrar ihraç edilmişlerdi.

Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri görevinde bulunmuştur.

Sinan Oğan 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi adaylığı

Sinan Oğan’ ın aldığı Ödüller

Milliyet “Sosyal Bilimler”, 1992 yılında Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerininde sahibidir. “Interpress Media Takip Merkezi” tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle Türkiye’de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimler arasındada yerini aldı. Azerbaycan Terakki Madalyası ve Kazakistan Devlet Nişanı ile ödüllendirildi.

Sinan Oğan kimdir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin