Şişli istanbul

Şişli istanbul hava durumu
Şişli istanbul haberleri

Şişli istanbul

Şişli istanbul’ un Avrupa Yakası’nda bulunan bir ilçesi olmaktadır. İlçe içerisinde 25 mahalle bulunmakta ve 2016 yılı istatistiklerine göre 272.803 kişilik bir nüfusa sahiptir. Beşiktaş, Kağıthane ve Beyoğlu ilçeleri ile sınır komşusu olmaktadır. Şişli 1954 yılında ilçe olmuş ve 1987 yılında Kağıthane’nin ayrı bir ilçe olması ile birlikte ikiye bölünmüş olmaktadır. Şişli ilçesinin adının zamanında Şişçilik yapan bir ailenin bölgede konağı olması ve Şişçilerin Konağı’nın zamanla Şişlilerin Konağı olarak anılması sebebiyle buradan geldiği bilinmektedir.

İlçenin en eski mahallesi Kurtuluş Mahallesi olmakta ve Osmanlı egemenliği döneminde 16. Yüzyılda kurulduğu bilinmektedir. 1870 yılında Beyoğlu semtinde çıkan büyük yangın sonrasında evsiz kalan gayrimüslimlerin bu bölgeye geldiği bilinmektedir. 1890 yılında ilçenin en ünlü sağlık kuruluşu olan Şişli Etfal Hastanesi burada kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra bölgenin görünümü değişmiş ve köşk ve konaklar yerini apartman dairelerine bırakmaya başlamıştır.

Şişli istanbul Haberleri

Bu anlamda Anadolu’dan pek çok insan bölgeye göç etmeye başlamış ve ilçenin nüfus dengeleri buna bağlı olarak değişmeye başlamıştır. Bu göç artışına bağlı olarak Beyoğlu semtinden ayrılmış ve ilçe olma statüsünü almıştır. Bomonti başta olmak üzere çeşitli fabrikalar ilçede kurulmaya başlamış ve sanayi sektörü ön plana çıkmaya başlamıştır. 1980’li yılları izleyen dönemde ilçede ticaret sektörü canlanmış ve gelişmeye başlamıştır. 1990’lı yıllar ve izleyen yıllarda oldukça fazla avm bölgede açılmış ve ünlü mağazaların olduğu sokaklar ticari canlılığını avm’lere kaptırmıştır. İlçe içerisinde çok sayıda eğitim kurumu olmakla birlikte, çok sayıda sağlık kuruluşu da bulunmaktadır. Çeşitli spor tesisleri ilçede faaliyet göstermekte ve çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri yıl boyu sürmekte olup İstanbul içinden ve çeşitli şehirlerden ziyaretçiler ilçeye gelmektedir.

Şişli ilçesinin ilk belediye başkanı 1984 yılında Anavatan Partisi bünyesinde seçime giren Mehmet Emin Sungur olmaktadır. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde seçime giren Muammer Keskin seçimi kazanmış ve güncel olarak Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Muammer Keskin bu görevini Cumhuriyet Halk Partisi adayı olan ve 5 yıl başkanlık yapmış olan Hayri İnönü’nden devralmıştır.

Şişli istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin