Tırnak Yemeyi Önlemek için 7 çözüm

Tırnak Yemeyi Önlemek için 7 çözüm
Tırnak Yemeyi Önlemek için çözüm

Tırnak Yemeyi Önlemek için 7 çözüm

Tırnak Yemeyi Önlemek için 7 çözüm; Tırnak yeme alışkanlığı, çoğunlukla çocukluk döneminde başlayan davranış bozukluklarından biridir.  Bebeklikte elini ağzına sık götüren çocuklar beş yaş sonrasında tırnak yemek alışkanlığı edinerek bun hayat boyu devam ettirebilirler.  Bu durumlar ebeveynler öğretmenleri için epey can sıkıntısı bir haline dönüşüyor.  Kendinizde veya çocuğunuzda gördüğünüz tırnak yeme alışkanlığını bıraktırmak için   farklı yöntemler kullanabilirsiniz.  Ama kesin çözüm bulmak için etkisi kanıtlanmış yöntemleri tercih etmenizde fayda vardır. Çocukları yaşattığı bu can sıkıntısından kurtulmanın etkili ve doğal yöntemleri

Tırnak Yemeyi Önlemek İçin Evde Hazırlayabileceğiniz 7 Çözüm

Tırnak yeme maalesef kontrolsüz bir şekilde gelişen alışkanlıktır. Aslında biraz efor, biraz sabır, biraz istek ve kararlılık ile evde yapacağınız doğal yöntemler ile tırnak yeme tedavisi mümkün hale geliyor.  Tırnak yemeyi kısa sürede bırakmak isteyenler aşağıdaki 7 çözüm önerilerini denemelerini tavsiye ediyoruz.

 Rahatlatıcı Çaylar Tüketin

Çoğu zaman tırnak yeme; aşırı heyecan stres ve anksiyete bozukluğuna bağlı olarak gelişmektedir. Bu nedenle vücudunuzu sakinleşmeye ihtiyacı vardır. Bunun için aktarlarda ya da organik ürün satan marketlerde satılan bazı otlardan cay yapıp, tüketebilirsiniz. Kediotu veya çarkıfelek otunun çayını tüketerek bu alışkanlığınızı sonlandırabilirsiniz.

 Meyan Kökü veya Sakız Çiğneyin

İlk duyduğunuzda tuhaf gelebilir, fakat meyan kökü ya da sakız çiğneyenlerin tırnak yemeyi tamamen bıraktığı söyleniyor. Bunun nedeni ise sizin parmak yemenize neden olan stresi ya da anksiyeteyi azaltmasıdır.

Ama dişlerinizin çürümesini engellemek için mutlaka şekersiz sakın tercih edin ya da meyankökü ve zencefilin çubuklarını çiğneyin.

 Stres Topu ile Oynayın

Stres topunu bilmeyeniniz yoktur. Tedirginlik ya da anksiyete bozukluğunda tırnak yemenizi önlemeye yardımcı olacak en etkili yöntemin stres topu ile oynamak olduğu söyleniyor. Oyuncak mağazalarından kolaylıkla bulabileceğinizi stres topu, yumuşak yapıya sahiptir.

 Acı Yağları Deneyin

Tırnak yeme alışkanlığı acı oje veya esansiyel yağ ve benzeri gibi acı yağlar ile de bırakılabilir. En etkili olanları ise neem ve cay ağacı yağıdır.  Ağzınızda acı ve kötü bir tat bırakacağından dolayı elinizin ağzınıza götürmek istemeyeceksiniz küçük bir pamuk parçası üzerine aldığınız acı yağdan birkaç damla döküp ve tırnakların üzerine sürün. Bu işlemi günlük tekrar edin.

Limon ve Sarımsak Karışımını Uygulayın

Yok ben acı yağları sürekli kullanamaz ya da güvenemem diyorsanız, limon sarımsak veya acı biber bile işinizi görecektir. Bu konuda parmakları üzerine acı sos bile süren var. Fakat gıda acısından lezzet alanlar için pek etkili olacağını düşünmüyoruz. Limon suyunu ya da sarımsakların suyunu çıkartıp parmaklarınıza sürebilirsiniz.

 Eldiven Giyin

Eğer siz ya da çocuğunuzu tırnak yeme alışkanlığı çok fazla ise ve bunu gece uyurken bile yapıyorsa, mutlaka, gece yatarken eldiven kullanmayı deneyin.

 Sağlıklı Bir Beslenme Düzeni Oluşturun

Aç, gergin ya da stresli olduğunuz zaman tırnaklarınızı yiyorsanız, omega 3 yağ ve B vitamini bakımından zengin gıdalar tüketmeye özen gösterin.  Bu gıdalar uzun süre sizi tok tutacaktır. Çok sık tüketmeniz gereken besinler başında kuruyemiş, yulaf, somon, süt geliyor.

Tuzla Gazetesi DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR; ilaçsız baş ağrısı nasıl geçer?

 

Tırnak Yemeyi Önlemek için 7 çözüm

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin