Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir
Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir neleri kapsar

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir? Son dönemin en çok araştırılan konuları arasında yer alan Tamamlayıcı sağlık sigortası konusu için açıklayıcı bir yazı derledik. Aynı zamanda tamamlayıcı sağlık sigortası ne işe yarar sorusunu da cevaplayabilecek bir nitelikte olan bu yazımızda konu ile ilgili bilmediğiniz pek çok ayrıntıları öğrenme şansı elde edeceksiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında yer alan tamamlayıcı sağlık sigortası kendiniz eşiniz ya da çocuklarınızın hastalanması durumunda anlaşmalı özel hastanelerde fark ücreti ödeme yapmaksınız her türlü tıbbı tedavi imkanlarından faydalanmayı sağlayan bir tür sağlık güvencesidir. Tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip olanlar tüm sağlık giderlerinde indirim yaptırabilir veya SGK kapsamında verilen her türlü sağlık hizmetlerin en üst standartta yararlanabilirler. Bu sigorta ile Sağlık Bakanlığı ruhsatına tanımlı tüm branşlar ve SGK anlaşması bulunan hekimlerin sağlık hizmetlerinde yararlanabilme hakkında sahip olacaksınız. Diğer bir konumuz ise sigorta primi nedir nasıl hesaplanır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamına Giren Hususlar

Bazı hastalıklara çözüm bulmak çoğu zaman zor ve yorucu olabilir. Böyle durumlarda sağlık poliçenizin hangi sağlık kuruluşlarından geçerli olduğunu araştırma yapmak ya da zaman harcamamak yerine tamamlayıcı sağlık sigortasını avantajlarına bakmaya başlayabilirsiniz. Kendiniz veya ailenizde bakmakla yükümlü olduğunuz kişi veya kişiler için tamamlayıcı hayat sigortası ile SGK’nın anlaşmalı olduğu özel hastanelerden hizmet alırken ek ücret ödemelerinizin güvence altına alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Amacı Nedir

Tamamlayıcı sağlık sigortasının amacı bu güvenceye sahip olan bireylerin SGK’nın anlaşmalı olduğu  özel sağlık kuruluşlarında SGK’nın; sağlık hizmetleri ve harcamaları tutarı sonrasında kalan ücretin sigorta şirketleri tarafından ödenip, aradaki ücretin genel sağlık sigortasına yansıtmamaktadır. Böylece bireyleri daha uygun fiyata tedavi olmak imkanına sahip oluyor.  Buna örnek verecek oluyorsak, özel bir hastanenin talep ettiği bin liralık sağlık ücretinin  beş yüz tük lirasını  SGK’nın karşılaşması durumunda kalan diğer beş yüz Türk lirasını ise sigorta şirketi karşılayacaktır. Böylece sigorta size ek bir fatura çıkmamaktadır.

Teminatları Nelerdir

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ayakta tedaviler, yatakta tedaviler ve doğum teminatına sahiptir. Özel hastanelerde yapacağınız her türlü muayene, tetkik, tahlil, ameliyat ve benzeri sağlık hizmetlerinden çıkacak fark ücretlerini karşılar. Fakat ilaç harcamaları  Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı dışında kalır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Yararlanmak için Yaş Sınırı

60 yaş altı bütün SGK’lılar bu sigorta ürününden yararlanabilirler. 60 yaş ve üstü bireylerin bu sigorta ürününden yararlanabilmeleri için tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinin en az 55 yaşı ve öncesinde yaptırmış olmaları gerekiyor. Ayrıca 60 yaşına kadar sigortanızı kesintisiz olarak devam etmesi halinde 60 yaşından  tamamlayıcı sağlık sigortası güvencesine sahip olma imkanını vardır.

Kısacası tamamlayıcı sağlık sigortası için üst yaş sınırı olmakla birlikte bu güvenceye ait herhangi bir alt yaş sınırı bulunmamaktadır. Yeni doğan bir bebeğe bile 2 haftalık olduktan sonra ailesi tarafından  kendisi için tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi yapılabiliyor. Böylece bebeğinizi sağlığı ve hayat standardının konforunu en üst seviyede tutmanın huzurunu doyasıya yaşayabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin