Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Babası 2015 yılında hayata gözlerini yuman eski Manisa milletvekili ve başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli’dir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerinden sonra üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitiminden sonra yüksek lisansını Başkent Üniversitesi’nde İşletme alanında yapmıştır. Daha sonra ise Celal Bayar Üniversitesi’nde İktisat Bölümü’nde doktora çalışmaları yapmış ve doktorluk unvanını bu üniversiteden almıştır.

Tarım ve Orman Bakanı Kimdir?

Eğitim hayatının yanı sıra başlıca gıda, tarım, teknoloji ve hayvancılık gibi konular olmak üzere çeşitli konularda girişimcilik faaliyetleri yürütmüş ve bu alanlarda serbest çalışmalar yapmıştır. Çeşitli şirketlerin ve kuruluşların yönetim kurullarında yer almış ve Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşlarından olarak sayılan ve önde gelen sanayi kuruluşlarında genel müdürlük yapmıştır. Türkiye’deki kuruluşların yani sıra uluslararası bir şirkette de genel müdürlük görevini yürütmüş ve ardından söz konusu şirkette danışmanlık yapmıştır. Tahkem Tarihi Kemeraltı A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliği ve Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. Ek olarak Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyesi ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyeliği devam etmektedir. Bunların yanı sıra çeşitli basın ve yayın organlarında ekonomi üzerine söyleşilerde bulunmuştur.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Dr. Bekir Pakdemirli, 2018/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı için davet almış ve 10 Temmuz 2018’de Tarım ve Orman Bakanı olarak atanmıştır.

Turkcell, Bim ve Albakara gibi şirketlerde yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır. Bunların dışında deniz kaptanlığı, amatör telsizcilik ve pilotluk gibi hobilere sahiptir. Ege Tv’de haftalık ekonomi programı yapmaktadır. Dr. Bekir Pakdemirli, Ahu Pakdemirli ile evli olup dört çocuk babasıdır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Tarım ve Orman Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin