Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü

Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü
Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü tuzla belediyesi

Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü

Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü; Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Türkiye’nin en uç noktasına da yardım köprüsü kurdu. Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bulunan ve 9 köyün çocuklarının taşıma sistemi ile öğrenim gördükleri Kurtkale İlkokul ve Ortaokulu’nda fen laboratuvarı ve bilgisayar laboratuvarı açtı. Okulun kütüphanesine, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı gönüllüleri tarafından kampanya yapılarak toplanan 2 bin 500 adet kitap bağışlanırken okulda okuyan 100 öğrenciye de kıyafet hediye edildi.

Alan el ile veren eli buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, İstanbul’dan bin 500 kilometre uzakta olan Ardahan’ın Çıldır İlçesi’ne gönül köprüsü kurdu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi ve Gönül Elleri Çarşısı kurucu üyelerinden Dr. Fatma Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı kurucu üyelerinden Tuğba Muslu, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Dış İlişkiler Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Derya Bacacı, Çıldır Kaymakam’ı Alper Taş, Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yazıcı, Ardahan’ın çıldır ilçesinde bulunan ve 9 köyün çocuklarının taşıma sistemi ile öğrenim gördükleri Kurtkale İlkokul ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Gönül Elleri Çarşısı kurucu üyelerinden Dr. Fatma Yazıcı

Ziyaret sırasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından kurulan bilgisayar laboratuvarı ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından kurulan fen laboratuvarının açılışı yapıldı. Ayrıca Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı gönüllüleri tarafından kampanya yapılarak toplanarak bağışlanan 2 bin 500 kitabın yer aldığı kütüphane de incelendi. Ziyaret sırasında Kurtkale İlkokul ve Ortaokulu’nda okuyan 100 öğrenciye kışlık kıyafetler hediye edildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi ve Gönül Elleri Çarşısı kurucu üyelerinden Dr. Fatma Yazıcı,” Biz bugün paylaşmanın en güzel örneklerinden bir tanesini yaşıyoruz. Hiç bilmediğimiz bir bölgede hiç tanımadığımız insanlar ile birlikte, hem tanışıyoruz, hem paylaşıyoruz hem mutlu oluyoruz. Bundan daha öte bir mutluluk ve daha öte bir güzellik olamaz. Biz gönüllüler ve Gönül Elleri Çarşısı olarak her zaman şunu söylüyoruz; ‘ Paylaşmak güzeldir’. Bugün de burada bunun mutluluğunu yaşamaktan son derece keyifliyiz” dedi.

“GÜZEL BİR YARDIM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Gönül Elleri Çarşısı kurucu üyelerinden Tuğba Muslu,” Gönül Elleri Çarşısı olarak sadece Tuzla sınırları içerisinde kalmayıp, il ve ilçe projeler ile yardımlarımıza devam ediyoruz. Kardeş ilçe belirliyoruz. Dönem dönem böyle yardımlarımız oluyor. Bu sene de Ardahan Kurtkale İlkokul ve Ortaokulu’na yardımlarımızı oluşturduk. Okulda ilgimizi çeken en temel nokta 9 tane köyün buluştuğu tek okul olmasıydı. O nedenle bu okulumuza önem verdik. Eksiklerini tespit ettiğimizde bilgisayar laboratuvarı,  fen laboratuvarı olmadığını fark ettik.  Bilim ve teknik konusu Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın ilgi alanında bir konu olduğu için özellikle hassasiyet gösterdik. Bunun yanında, okul kütüphanesine 2 bin 500 adet kitap gönderdik. Okulumuzda 100 adet öğrencimiz vardı. Onların kıyafet konusundaki eksikliklerini gidermeye çalıştık. Güzel bir yardım olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“TUZLA’DAN BURALARI UNUTMAYARAK DESTEK VERDİKLERİ İÇİN MUTLU OLDUK”

Çıldır Kaymakam’ı Alper Taş,” Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yapılan destek karşısında bugün okulumuzda bir bilgisayar sınıfı oluşturuldu. Aynı zamanda bir fen laboratuvarı şeklinde bir sınıfımız oluşturuldu. Aynı zamanda kütüphanemiz içinde çok önemli bir destekte bulundular. Bu açıdan kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya da çok teşekkür ediyoruz. Burası özellikle Ardahan’ın Çıldır ilçesidir. Yani Tuzla’dan buraları unutmayarak buraya destek vermek istedikleri için çok memnun oldu. Aynı zamanda bu bizim motivasyonumuzu artıran bir etken oldu. Bu şekilde çalışmalar ülkemizin dört bir tarafında hem eğitimi hem de sosyal anlamda gelişmeyi sağlayan çalışmalardır. Bu anlamda çok çok önemsiyoruz” dedi.

 “GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür eden Okul Müdürü Hakan Bayram, ’Bizim okulumuz Çıldır merkeze 35 kilometre uzaklıkta bir okulumuz. Okulumuza taşıma merkezli olarak 9 köyden öğrenciler gelmektedir. Şu an 92 öğrencimiz eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Yapılan yardımlar için ben Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya aynı zaman Gönül Elleri Çarşısı’na okulum, öğrencim ve öğretmenlerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü 2

Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü
Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü tuzla belediyesi

Kaynak: Tuzla Belediyesi web

Tuzla’dan Çıldır’a Gönül Elleri Köprüsü

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin