Ümit Özdağ kimdir?

Ümit Özdağ kimdir
Ümit Özdağ kimdir

Ümit Özdağ kimdir?

Ümit Özdağ kimdir? Türk siyasetçi ve akademisyendir. 5 Mart 1968 tarihinde Samsun’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra akademik kariyerine devam etti ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı.

Siyasi hayatına Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) başladı. 1999 yılında MHP’den Samsun milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi. Daha sonra MHP’den ayrılarak, 2001 yılında Fikri Sağlar tarafından kurulan Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) katıldı ve parti yönetiminde önemli görevler üstlendi.

Özdağ, siyasi kariyerine BBP’de devam etti ve 2015 yılında BBP’nin Genel Başkanı oldu. Ancak 2017 yılında parti içinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu BBP’den istifa etti.

Daha sonra 2018 yılında İYİ Parti’nin kurucusu ve yöneticisi oldu. İYİ Parti’nin kuruluşunda önemli bir rol oynadı ve parti programının hazırlanmasında yer aldı. 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti’den Samsun milletvekili olarak TBMM’ye yeniden seçildi. Ancak 2021 yılında parti içinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu İYİ Parti’den istifa etti.

Ümit Özdağ, siyasi kariyerinin yanı sıra birçok akademik çalışma yapmış ve siyaset üzerine kitaplar yazmıştır. Ayrıca bir süre televizyon programı sunuculuğu da yapmıştır.

Ümit Özdağ kimdir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin