Vakti Olmayanlar için Pratik Yemek Önerileri

Vakti Olmayanlar için Pratik Yemek Önerileri
Vakti Olmayanlar için Pratik Yemek Önerileri

Vakti Olmayanlar için Pratik Yemek Önerileri

Vakti Olmayanlar için Pratik Yemek Önerileri; Zamanı kısıtlı olanlar akşam eve geç gelenler, çalışanlar öğrenciler ya da akşam yemeğine misafirin geleceğini son dakikada öğrenenler için çok kısa sürede hazırlayabilecekleri yemek tariflerini ile karşınızdayız.  Hem pratik hem lezzetli hem de doyurucu olan bu lezzetleri hem aile bireyleriniz hem de misafirleriniz lezzetine bayılacak. İşte vakti olmayanlar için pratik yemek tarifleri….

30 Dakika Pişecek Yemek Tarifleri

Hem hazırlaması hem de pişirmesi on dakikada süren bu tarifler ile kısa sürede mükemmel bir masa kurabilirsiniz.  Pratik tariflerimizden birkaçı şunlardır:

Tel Şehriyeli Patates Köfte

Patatesinin binlerce yemeği vardır.  Kızarmasından, oturtmasına, türlüsünden sulu yemeğine kadar farklı çeşitte hazırlanabilen patates bu kez de tel şehriyeli köfte ile karşınızda…. Hızlı bir şekilde haşlayıp püre haline getirip patatesi tel şehriye eşliliğinde kızgın yağda pişirip, köfte haline getirdiğinizde mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor.  Özellikle çocukların severek ve büyük bir iştahla tükettiği lezzetlerden birisidir.

Yumurtalı Köfte

Kıyma ve yumurta ikilisini daha önce bir arada görmüş olabilirsiniz. Şanlıurfa’nın yöresel lezzetlerinden birisi olan yumurtalı köfte tarifine bayılacaksınız. Ağzınıza aldığınızda kısırı anımsatan ve yumurta ile eşsiz bir lezzet oluşturan yumurtalı köfte kısa sürede hazırlayabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.

Alinazik Tarifi

Aslında Alinazik ’in en güzel hali Gaziantep’te yenir, diyenler şöyle bir kenarda dursun. Gaziantep’in yöresel lezzetleri arasında yer alan Alinazik’i çok kısa bir sürede evinizde kendi mutfağınızda da hazırlayıp sofranızın baş tacı yapabilirsiniz.

Evde lahmacun tarifi

10 dakikada hamurunu ve 5 dakika da iç kıymasını hazırlayıp toplamda 30 dakikanızı alabilecek lahmacunlar ile sevdiklerinize çok özel bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Renkli Dürüm

Gerek pişirmesi gerek de hazırlaması hem kolay hem de ok zevkli olan renkli dürümler mor lahana, tavuk, kırmızı ve sarı biber, havuç gibi sebzeler ile hazırlanan dürümler, kısa sürede softanızda kendine yer edinebilir. Renkli olduğu kadar hem doyurucu hem de sağlıklı lezzetler arasında ilk sıralarda yer alıyor

Balık Köftesi

Buğulaması, ızgarası, kızarması derken balık köftesi de son dönemlerin revaçta lezzetleri arasında yer alıyor.  Misafirlerinize ve sevdiklerinize farklı lezzetler tattırmak isteyenlerdenseniz, balık köftesi tam size göre bir seçenek olacaktır.

Manlama Tarifi

Eğe ve daha birçok bölgede meşhur olan manlama doyurucu lezzetler arasında yer alıyor. 5 dakika içerisinde hazırladığınız kıymalı harcı yufka ile buluşturup, üzerine yoğurt dökerek tüketilen bu tarifi le parmaklarınızı bile yiyebilirsiniz. Balkanlar ve Ortadoğu’nun en hızlı tarifleri arasında yer alan tarifi sık sık yapma istediği hissedeceksiniz kendinizde….

 

Dikkatinizi çekebilir; Mutfakta hayat kurtaracak pratik bilgiler

Vakti Olmayanlar için Pratik Yemek Önerileri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin