Yoğurdun Faydaları

Yoğurdun Faydaları başlıca
Yoğurdun Faydaları nelerdir

Yoğurdun Faydaları

Yoğurdun Faydaları; Yoğurt asırlardır kullanılmakta olan günlük hayatımızda hem yemeklere hem içeceklere kattığımız devamlı olarak tükettiğimiz bir yiyecek haline geldi. Yoğurt içerisindeki yüksek kalsiyum sayesinde yediden yetmişe herkes severek tüketmektedir. Sadece kalsiyum bakımından zengin değildir, aynı zamanda potasyum ve magnezyumda içerir. Kemik sağlığını destekler. Sindirime yardımcı olur ve kalp hastalığı gibi osteoporoz gibi hastalıkların riskini azaltmaktadır.
Evde yapılan, mayalanan doğal süt ile yaptığımız içeriğinde katkı maddesi bulunmayan doğal yoğurtların içeriğinde daha fazla probiyotik bulunmaktadır. Ev yoğurdunun mide ve bağırsağa daha iyi geldiği bilinmektedir.

Ev Yoğurdunun Faydaları nelerdir?

Kalsiyum oranı yüksek olan yoğurt aynı zamanda B6 ve B12 vitaminlerini içeriğinde bulundurmaktadır. İçeriğindeki probiyotik sayesinde vücudumuzun polen gibi alerjilere karşı olan reaksiyonunu en aza indirir. Bununla birlikte enfeksiyon ile savaşan hücreleri daha çok güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Yoğurdun en çok bilinen faydası bağışıklığı güçlendirmesidir. Bağışıklık arttırıcı özelliği bulunan yoğurt, kabızlık yada ishal gibi sorunlar ile karşılaşmanızı önler.

İnsanların en çok yaşadığı hastalıklar listesine göre, başta diyabet, crohn hastalığı, kanser, iltihaplanma, kronik yorgunluk sendromu vücudun fazla iltihap üretmesinden kaynaklanır. Yoğurt ise iltihaplarla savaşarak bu hastalık risklerini en aza indirmektedir. Yoğurt en iyi protein kaynağıdır. Vücutta kas ve diğer hücreleri sağlamlaştırmak için gerekli olan bütün amino asitleri içeriğinde barındırır.

Yoğurt içerisinde sağlıklı bakteriler bulunmaktadır. Bu sağlıklı bakteriler ciğer, mide ve bağırsaklardaki  kötü huylu hücreleri azaltmaktadır. Bazı araştırmalara göre ise fazla yoğurt tüketimi alerjik reaksiyonları en aza indirmektedir.
Yoğurt HDL kolestrolünü arttırır ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığına sağlık katar. Vijinal enfeksiyonlar, diyabetik kadınlarda daha yaygın olarak görülebilmektedir. Günlük olarak yoğurt tüketimi vijinal sistemdeki iltihaplanmaları en aza indirir. Vajinal sistemdeki pH dengesini korur.

Evde Yoğurt Yapımı ve Bütün Püf Noktaları 


Malzemeler :

– 1 litre  süt (günlük taze süt kullanırsanız kıvamı daha iyi olacaktır)
– 1 yemek yaşığı yoğurt
– Çay kaşığının ucuyla tuz
Yapımı :
1 – Sütü çelik tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar pişirelim. Köpürmeye başladığında altını kısalım ve karıştırarak havalandıralım. Sütün üçte biri azalana kadar bu şekilde karıştırmaya devam edelim. Ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirelim.
2 – 15-20 dakika sonrasında sütümüzün mayalanma zamanı gelmiştir. Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu koyup pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştıralım. Sütten bir kepçe kadar alıp yoğurt kasesinin içine aktarıp karıştıralım. Ardından hepsini tencereye dökelim. 5 dakika kadar iyice karıştıralım.
3 – Cam yoğurt kaplarına aktaralım. 10- 15 dakika kadar 50 derecede çalıştırıp ısınmış fırınımıza koyalım ve hemen fırını kapatalım. Bu esnada yoğurtların üstü açık olmalıdır.
4 – Fırının kapağını 4,5 saat kadar hiç açmayın. 4 saat geçince yoğurtlarımızı hiç sallamadan tekrar ağzı açık şekilde buzdolabına kaldırıyoruz.
5 – Yedi saat kadar dolapta o şekilde bekletmelisiniz. 7 saat sonrasında yoğurtların kapağını kapatabilirsiniz.  Ertesi gün tüketime hazır enfes bir yoğurt olacak.

Yoğurdun Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin