DOLAR 13,7194
EURO 15,5684
ALTIN 786,58
BIST 1.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 13°C
Per 14°C

Yöresel Meşhur Lezzet Kilis Tava Tarifi

Yöresel Meşhur Lezzet Kilis Tava Tarifi
28.02.2021
683
A+
A-

Yöresel Meşhur Lezzet Kilis Tava Tarifi

Yöresel Meşhur Lezzet Kilis Tava Tarifi; Ülkemiz yöresel lezzetler açısından oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Her yöreye ait farklı yemekler, mezeler, tarifler bulunur. Kilis tava yemeği ise daha çok Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa gibi bölgelerde sıklıkla yapılan oldukça da lezzetli olan bir et yemeğidir. Yapımı biraz meşakkatli olsa da ortaya çıkan Lezzet bir hayli tatmin edicidir. Kilis tava malzemeleri ve yapılışı ise aşağıdaki gibidir;

Malzemeler:

  • Yarım kilo dana kıyma (isteğe bağlı koyun eti de olabilir)
  • 1 adet yeşil sivribiber
  • 1 diş kadar sarımsak
  • 1 adet tatlı kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Tabana döşemek için 2 adet büyük boy patates

Yöresel Meşhur Lezzet Kilis Tava Tarifi ve yapılışı

• Öncelikle kıymayı derin bir kabın içine alınız.

• Daha sonra bir diş sarımsağı rendeleyerek kıymanın üzerine ekleyiniz.

• Soğan, domates ve biberleri yıkayıp, doğrayıp rondodan geçiriniz. Daha sonra bu malzemenin üzerine tuz, karabiber, kekik, kimyon ve ince doğranmış maydanoz ilave ediniz. Maydanozu domateslerle beraber rondodan geçirmeyip, daha sonra ince doğrayarak eklerseniz daha iyi bir lezzet yakalarsınız. Maydanoz rondodan geçtiğinde çok ezilip, suyu çıkmaktadır. Bu yüzden sonrasında eklemek daha doğru olacaktır.

• Hazırlamış olduğunuz bu karışımı kıyma ile birleştirip üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ilave ederek güzelce yoğurun.

• Hazır olan karışımı bir kenara alıp patatesleri soyun ve yuvarlak dilimler halinde doğrayıp, tuzlayın.

• Daha sonra ise tuzlayıp hazırladığınız yuvarlak patatesleri tepsinin tabanına diziniz ardından üzerine harcı güzelce eşit şekilde yayıp istediğiniz şekli bıçak yardımı ile veriniz.

• Üzerini domates ve biberler ile süsleyip, üzerine alüminyum folyo örterek kapatınız.

• Belli bir süre kadar folyo kapalı halde pişirip ardından folyoyu çıkararak bir müddet daha pişirip, kızarmasını ve suyunu çekmesini sağlayınız.

• Kilis tavayı kontrollü olarak pişiriniz.

• Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun….

Kilis Tavanın Yanında Ne Yenir?

Kilis tava yaptığınızda menünüze ek olarak domates, tarhana veya mercimek çorbası ekleyebilirsiniz. Yanına pirinç veya bulgur pilavı ekleyebilir, cacık ya da salata eşliğinde sunabilirsiniz. Kilis tava bir et yemeği olduğu için yanına özellikle pilav oldukça yakışacak ve şık duracaktır.

Yaptığınız Kilis tavanın lezzetli olması için kıymanın yarım yağlı olması önemlidir. Aynı zamanda kullandığınız diğer sebzelerin taze olması lezzetini etkileyen diğer etkendir.

İlginizi çekebilir; Mutfakta hayat kurtaracak pratik bilgiler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.