Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı derya yanık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Atanan Derya Yanık Kimdir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na getirilen Derya Yanık Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğmuş ve ilköğretim hayatını da buradan tamamlamıştır. Ortaokul ve lise dönemini Adana Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Derya Yanık, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 5. ve 6. dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği de yapmıştır. Bir dönem Ak Parti’nin grup sözcülüğünü de yapan Yanık, Merkez Karar ve Yönetim kurulu üyeliğinde de bulunmuştur.

Resmi gazetede yayınlanmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ‘nın iki ayrı kola ayrılma kararı verilmiştir. Burada alınan kararlar neticesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık getirilmiştir. Bu güne kadar Ak Parti’nin pek çok yapısında üyeliği ve çalışmaları bulunan Yanık bundan sonraki görevine ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda devam edecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 1979 yılında Ordu’da dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğretim eğitimlerini İzmir, Giresun ve Siit gibi çeşitli şehirlerde aldıktan sonra lise eğitimini Ankara Atatürk Anadolu lisesinde tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından üniversite sınavında Türkiye 49.su olarak derece yapmış ve Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümüne burslu olarak giriş yapmıştır.

Üniversite eğitimini de bu üniversiteden fakülte üçüncülüğü unvanı alarak tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından 2000 yılında Amerika Michigan Üniversitesi’nde burslu olarak doktora programına kabul edilmiş ve bu üniversitede ekonomi üzerine doktorasını başarılı bir şekilde vermiştir. Ardından işletme alanında Teksas Üniversitesi’nde doktora yapmış ve bu doktorası sırasında aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon sistemleri alanında yüksek lisansını da tamamlamıştır. Ek olarak yine Teksas Üniversitesi’nde 2003 ve 2007 yılları arası araştırma görevlisi olarak çalışmış ve işletme ve muhasebe alanlarında dersler vermiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakanı Kimdir?

Zehra Zümrüt Selçuk söz konusu eğitimleri sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde çalışmalar yürüten İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde (SESRIC) görev almıştır. Bu görev kapsamında çeşitli araştırma faaliyetlerinin yürütülmesinde çalışmalar yapmış, sonrasında ise aynı kuruluşta direktörlük görevini yürütmüştür.

Öte yandan başta Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Ankara temsilciliği yapmış olmasının yanı sıra çeşitli kadın platformlarına üye olmuştur. Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği üyesidir. Ayrıca Satranç ile Büyüyorum derneğinde yönetim kurulu üyesidir. Toplumsal cinsiyet, işgücü, yoksulluk ölçümleri, banka yönetimi ve finans gibi alanlarda çeşitli çalışmalar yürütmüş, anketler yapmış ve raporlar hazırlamıştır. Bu alanlarda çok sayıda İngilizce ve Türkçe yayınlara sahiptir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kaçıncı hükümette görev yapmıştır

Zehra Zümrüt Selçuk 9 Temmuz 2018 tarihinde 66. Hükümette bakan olmuş ve bu hükümet içinde yer alan iki kadın bakandan biri olmuş ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar bakanı olarak göreve başlamıştır. Babası Atilla Koç eski Kültür ve Turizm bakanlığı yapmıştır. Zehra Zümrüt Selçuk çok iyi derecede ingilizce bilmekte olup, evlidir.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin