Ataşehir istanbul

Ataşehir istanbul haberleri
Ataşehir istanbul harita

Ataşehir istanbul

Ataşehir istanbul; 2008 yılında Ümraniye, Kadıköy ve Üsküdar’dan birleşen mahalleler ile ilçe statüsü almıştır. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan bir ilçe olmaktadır. İlçenin batı kısmı çok sayıda konut ve spor kompleksi yapıları sayesinde Batı Ataşehir ismi ile anılmaktadır. İstanbul’un genel arazi durumu gibi Ataşehir arazisi de kısmi engebeli olarak tanımlanmaktadır. İlçenin denize kıyısı bulunmamaktadır. Ataşehir 17 mahalleden oluşmak ile birlikte nüfusu 2019 sayımına göre 425.095 olmaktadır. İlçe İstanbul’un doğu kısmında bulunmakta ve Kocaeli Yarımadası’nın batısında bulunmaktadır. Çevresinde Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Sancaktepe bulunmaktadır.

içerenköy mahallesinde taş devrine ait kalıntılar olmak ile birlikte, ilçenin ilk Osmanlı yerleşimi on dördüncü yüzyıla dayanmaktadır. Bölgede 1335 yılında Tekkebağ köyü ismi ile ilk Osmanlı yerleşim yeri kurulmuştur. Osmangazi’nin Bizans’tan bölgeyi alması ile birlikte Konur Alp isimli bir komutanın ve beraberindeki insanlarım bölgeye yerleştikleri bilinmektedir. 1872 yılında bölgeye Haydarpaşa – İzmit demiryolu yapılmış ve bundan sonra istasyonun çevresine Erenköy isimli yerleşim bölgesi kurulmuştur. Erenköy daha sonra istasyona göre iç kısımda yer almasından dolayı İçerenköy adı ile anılmaya başlamıştır.

Ataşehir sondakika haberleri

Yirminci yüzyılda bölgede Karaman Çiftliği’nin bulunduğu bilinmek ile birlikte Cumhuriyetin ilanı ve sonraki yıllarda bölge özel kişilere satılmıştır. 1988 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün bölgeden geçmesi ile araziler değerlenmiş ve toplu konut projelerinin yapımına başlanmıştır. 1999 yılında Marmara bölgesinde meydana gelen deprem neticesinde yüksek ve güvensiz binalarda yaşadıklarına inanan üst – orta gelir düzeyindeki insanlar İstanbul içerisinde Ataşehir ve Kozyatağı bölgelerine taşınmaya başlamıştır. 2000’li yıllarda TOKİ bölgenin kontrolünü ele almış çeşitli inşaat şirketleri ile Ataşehir’in konut dönüşümü başlamıştır. Bu yeni konutlar ve taşınmalar yeni konut projelerinin hayata geçmesine olanak tanımış ve günümüze kadar Varyap Meridian ve Uphill Court gibi büyük konut yatırımları bölgeye yapılmıştır.

2009 yerel seçimleri sonrası Ataşehir Belediyesi kurulmuş ve vatandaşa hizmete başlamıştır. Ataşehir’in ilk Belediye Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Battal İlgezdi olur iken kendisi 2014 ve 2019 yerel seçimlerini kazanmış ve güncel olarak hala Ataşehir Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmektedir.

Ataşehir istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin