Avcılar istanbul

Avcılar istanbul
Avcılar istanbul nerede

Avcılar istanbul

Avcılar istanbul’ un Avrupa Yakası üzerinde bulunan, Marmara denizine kıyısı bulunan bir ilçesidir. Başakşehir, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçeleri ile komşu olmaktadır.

Osmanlı Devleti 1453 yılında İstanbul’u fethettikten sonra Fatih Sultan Mehmet, ilçede yaşayan Rum nüfusa baskı yapmamış ve kendi vatandaşları ile uyum içinde yaşamalarını istemiştir. Bu sebeple savaş esnasında oldukça harap edilen bölgenin yeniden imarı için emir vermiştir. Deniz kıyısında bulanan bu yerleşim yerine balıkçılık geçmişi olmayan Türk halkı başlarda yerleşmek istememişlerdir.

1924 yılına gelindiğinde bölgede yaşayan Rumlar mübadele kapsamında Yunanistan’a göç edince nüfus çoğunluğu Türklerden oluşur hale gelmiştir. Rumların bıraktıkları alanlara askeri ambarlı yerleştirilmiş ve bu nedenle bölgenin ismi Ambarlı olarak kalmıştır. Yunanistan’dan gelen Türkler bu Ambarlı bölgesine yerleşmişlerdir. 1929 yılında Bulgaristan’dan bölgeye gelen Türkler burada Avcılar Köyü olarak anılan yere yerleşmişlerdir. 1934 yılında bu Avcılar Köyü ve Ambarlı bölgeleri birleşerek Avcılar Köyü ismini aldı. 1970’li yıllardan sonra hızla nüfus artışları yaşanmış ve bölge yine hızla gelişmeye başlamıştır.

Avcılar’ da Bulunan Üniversiteler

Avcılar 1970’lerdeki hızlı gelişmesine paralel olarak çok sayıda sanayi tesisine ev sahipliği yapmaktadır. Osmanlı dönemlerinde başlıca geçim kaynağı olan balıkçılık bu dönemlerde yerini sanayi kuruluşlarına bırakmıştır. Başta elektrik olmak üzere pek çok sanayi kuruluşu bölgede faaliyet göstermektedir. İlerleyen yıllarda E5 ve TEM otoyollarının ilçeden geçmesi yine ilçeye hareketlilik kazandıran unsurlardan olmuştur.

 Avcılar 1992 yılında Küçükçekmece ilçesinden ayrılarak tek başına bir ilçe olarak kabul edilmeye başlanmıştır. İlçe bünyesinde başta İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa kampüsü ve İstanbul Gelişim Üniversitesi olmak üzere pek çok eğitim kurumu hizmet vermektedir. Birçok sağlık kuruluşu ve hastane, basın ve yayın organları ve eğlence, dinlenme tesisleri yine ilçe sakinlerine hizmet vermektedir.

Avcılar’ın 1992 yılında ilçe olması ile ilk belediye başkanı Anavatan Partisi bünyesinden aday olan Tahsin Salihoğlu olmuştur. 2019 yılı yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinden aday olan Turan Hançerli seçimi kazanmış ve Avcılar Belediyesi Başkanı olarak seçilmiştir. Turan Hançerli görevini yine Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmuş olan Handan Toprak’tan devralmıştır.

Tuzla Gazetesi

Avcılar istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin