Bahçelievler istanbul

Bakırköy istanbul haberleri
Bakırköy istanbul hava durumu

Bahçelievler istanbul

Bahçelievler istanbul’ un Avrupa Yakası’nda bulunan bir ilçesidir. 1992 yılında Bakırköy’den ayrılarak ilçe statüsüne kavuşmuştur. Küçükçekmece, Bağcılar ve Güngören’e komşu olan ilçe kendisine bağlı 11 mahalleden oluşmaktadır. İlçe İstanbul’un hızlı göç almış ilçelerinden biridir. 1960 yılında 8.500 olan ilçe nüfusu sadece beş yıl sonra 20 bine yükselmiştir. 2016 sayımlarına göre ilçenin güncel nüfusu 598.097 olarak bilinmektedir.

Bizans döneminde ilçe bir geçiş noktası olarak görülmüş ve çeşitli kilise, konut ve saraylar bu bölgede imar edilmiştir. Ek olarak Marmara Denizi’ne kıyısı olması sebebiyle yazlık bir bölge olarak kullanılmaktaydı. Osmanlı dönemi ile birlikte bölge çok fazla bir gelişim gösterememiş ve hazineye devredilmiştir. Daha sonra bölge 1912 yılında değer biçme yöntemi ile özel kişilere satılmıştır. Cumhuriyet dönemi ile birlikte Avrupa ile ekonomik ilişkileri geliştirmek kapsamında bölgede demir yolu yapımı başlanmış ve bugün Londra asfaltı olarak bilinen alan Bahçelievler’den geçmiştir.

Bu demiryolunun yapımı ile birlikte bölgeye de gelen göç yol etrafına yerleşmeye başlamıştır. 1955 ve 1960 yılları boyunca bölgedeki yapılaşma denetim altına alınmış ve devlet tarafından pek çok imar komisyonunca denetlenmiştir. Buna ek olarak bu tarihlerden sonra pek çok fabrika ve üretim işyerleri Bahçelievler ilçesinde faaliyete başlamış ve bölge böylece modern anlamda bir kent görünümü almaya başlamıştır.

Bahçelievler istanbul haberleri

Daha sonra E5 otoyolunun inşası ilçenin güney sınırını teşkil eder hale gelmiştir. 1992 yılında ilçe olmasına karar verilmiş ve ilçe belediyesi kurulmuştur. Bahçelievler ilçesi pek çok tarihi ve kültürel değere sahip olup, birçok eğitim ve sağlık kuruluşuna da ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin ilk sanayi siteleri bu ilçede kurulmuş olup, bazı ünlü markaların Türkiye’deki ilk fabrikaları Bahçelievler ilçesinde kurulmuştur.

Bahçelievler’in ilçe olmasını takip eden seçimlerde ilk belediye başkanı Refah Partisi bünyesinden aday olan Muzaffer Doğan olmuştur. 2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Hakan Bahadır seçimi kazanmıştır ve güncel olarak Bahçelievler Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Hakan Bahadır, görevini yine aynı partiden ilçe Bahçelievler belediye başkanlığı yapmış olan Osman Develioğlu’ndan devralmıştır.

Bahçelievler istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin