Bayrampaşa istanbul

Bayrampaşa istanbul haberleri
Bayrampaşa istanbul son dakika

Bayrampaşa istanbul

Bayrampaşa istanbul’ un en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip ilçelerinden biri olan , İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan bir ilçesi olmaktadır. Gaziosmanpaşa, Eyüp sultan, Esenler ve Zeytinburnu ile komşu olmaktadır.

Bayrampaşa, Bulgaristan’dan gelen göçmenler tarafından 1927 yılında yerleşim alanı olmaya başlamış ve bu göçmenler, onlara ayrılan tarım alanlarında çiftçilik faaliyetlerine başlamış ve büyük çiftlikler ilçede kurulmaya başlamıştır. 1955 yılında Vatan ve Millet caddeleri yapılmış ve bu caddelerin bulunduğu bölgede yaşayan vatandaşlar Sağmalcılar köyüne yerleşmiştir. Bu hareketlilik ilçenin nüfusunun artmasına sebebiyet vermiştir. Nüfus artışının bir başka sebebi de ilçeye yeni fabrikalar kurulması ile birlikte bir sanayi ilçesi olmasıdır.

Sağmalcılar Bayrampaşa’nın eski adı olmakla birlikte Osmanlı dönemine uzanmaktadır. Osmanlı döneminde ilçede bulunan ve Mimar Sinan tarafından imar edilen su kanallarının yanlış bağlanması sonucu kolera salgını başlamış ve pek çok kişi hayatını kaybetmiştir. Bu olaydan sonra Sağmalcılar ismi kolera ile anılmaya başlamış ve bu olumsuz çağrışımı kırmak amacıyla 4. Murat zamanında ilçeye Bayrampaşa ismi verilmiştir. Bu ismi almasının sebebinin zamanın paşalarından olan Bayram Paşa’nın bölgede çiftlik sahibi olduğunu bilinmektedir.

Bayrampaşa istanbul haberleri

Bayrampaşa ilçesinin ekonomisi 1970’li yıllara kadar tarıma dayılı olmaktaydı. Bu tarihten sonra gelen yoğun göç ile birlikte sanayi ve ticaret sektörleri ön plana çıkmaya başlamıştır. İlçede çok sayıda eğitim ve sağlık kuruluşu faaliyet göstermek ile birlikte pek çok tarihi eser bulunmakta ve bu eserler çok sayıda turist çekmektedir. Bu alanların dışında tekstil sektöründe de faaliyetler gerçekleşen ilçe de günümüzde tarım alanı bulunmamaktadır. Ek olarak şehrin en büyük ulaşım merkezlerinden olan Büyük İstanbul Otogarı bu ilçede bulunmaktadır.

Bayrampaşa Eyüp’e bağlı bir ilçe olarak 1990 tarihine kadar kalmış ve bu tarihten sonra ilçe olmuştur. Bu tarihten sonra ilk belediye başkanı Demokratik Sol Parti bünyesinden seçimleri kazanan Necdet Özkan olmuştur. Günümüzde en son 2019 yerel seçimlerini Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinden kazanan Atila Aydıner belediye başkanı olmaktadır. Atila Aydıner görevini yine Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinden belediye başkanlığı yapmış olan Hüseyin Bürge’den devralmıştır.

Bayrampaşa istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin