Şile istanbul

Şile istanbul haberleri
Şile istanbul hava durumu

Şile istanbul

Şile istanbul’ un Anadolu Yakası’nda bulunan ve en doğusunda bulunan ilçesi olmaktadır. Çekmeköy, Beykoz, Pendik ve Gebze ilçelerine sınır komşusu olmaktadır. Bölgenin ismi Yunanca olarak Hilea olarak geçmekte ve h sesinin ş gini telaffuzu olduğu için adının buradaki Şile telaffuzundan geldiği düşünülmektedir. İlçe Kocaeli yarımadasında bulunmak ile birlikte Karadeniz’e kıyısı olmaktadır. İlçenin yüzölçümü oldukça büyük olmasına karşın 2016 verilerine göre nüfusu 34.241 kişi olmaktadır. Bu açıdan bakıldığında İstanbul’un diğer ilçelerine oranla nüfus yoğunluğunun oldukça az bir sayıda olduğu söylenebilir.

Yapılan araştırmalar Şile bölgesinde cilalı taş devrinde bile yerleşim bulunduğunu göstermektedir. Roma ve Bizans İmparatorlukları bölgede egemen güç olmuş ve 1090 yılında Selçuklular bölgeyi ele geçirmiştir. Buna karşın Türklerin bu egemenliği kısa sürmüş ve 1097 de Haçlı seferleri sonucu bölge Bizans tarafından alınmıştır. Bölgenin tekrar Türk egemenliğine girmesi Yıldırım Bayezid döneminde gerçekleşmiştir. Milli mücadele yıllarında Yunan orduları bölgeye girmişse de başarılı olamamış ve çekilmek durumunda kalmışlardır. 1924 yılında bütün sancaklar vilayet yapıldığında Şile Üsküdar’a bağlı kalmıştır. Şile Üsküdar’a bağlı kalmasının yanı sıra İstanbul’da yapılan ilk belediyelerden biri olmaktadır.

Şile istanbul Haberleri

İlçe özellikle turizm sektörü ile ön plana çıkmaktadır. Turizm sektörü yıl boyunca ilçede ön plana çıkmakta ve özellikle yaz aylarında yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda turist çekmektedir. Turizm sektörünün bu kadar gelişmesine paralel olarak ilçede çok sayıda turistik otel yapılmış ve turistlere hizmet veren çeşitli yapılar oluşturulmuştur. Ayrıca turistlerin bölgeye rahat ulaşımı için ulaşım hatları geliştirilmiş ve merkeze çok sayıda ulaşım hattı inşa edilmiştir. İlçede belediyecilik faaliyetleri modern bir anlamada yürütülmekte ve çok sayıda eğitim ve sağlık kuruluşu ilçede faaliyet göstermektedir. Bunun dışında çok sayıda sağlık kuruluşu hizmet vermekte ve kültür ve sanat etkinlikleri yıl boyu devam etmektedir.

2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde seçime giren İlhan Ocaklı Şile Belediye Başkanı olmuştur. İlhan Ocaklı bu başkanlık hizmetini yine Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde seçimleri kazanan ve 10 yıl belediye başkanlığı yapmış olan Can Tabakoğlu’ndan devralmıştır.

Şile istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin