Binali Yıldırım

Binali Yıldırım kimdir
Binali Yıldırım kaç yaşında

Binali Yıldırım Kimdir?

Binali Yıldırım 20 Aralık 1955 tarihinde Elazığ şehrinin Refahiye ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Dursun annesinin adı Bahar Yıldırım olmaktadır. Yedi çocuğu olan bir ailede ikinci çocuk olarak doğmuştur. İlkokul eğitiminin ardından ortaokul eğitimini Piri Reis Ortaokulu’nda ve lise eğitimini Kasımpaşa Lisesi’nde tamamladı. Ardından üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun olarak tamamlamıştır. Ardından aynı üniversite bu bölüm üzerine yüksek ihtisasını tamamlamıştır.

1978 ve 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kademelerde görevler almıştır. Ardında aynı yıllarda Cami altı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik faaliyetlerini yürütmüştür. Daha sonra İsveç’e giderek burada Deniz üzerinde can ve mal güvenliği konularında eğitimler almış ve burada bir yıl kalmıştır. Bu eğitimi sırasında Avrupa’nın çeşitli ülkelerine giderek uzmanlık alanları ilgili konularda eğitimler almış ve incelemelerde bulunmuştur.

TC Son Başbakanı Binali YILDIRIM

Ardından mezun olduğu bölüm olan İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1994 ve 2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri bünyesinde Genel Müdürlük görevinde bulunmuştur. Bu görevi sırasında İstanbul’a çok sayıda feribot, iskele ve terminal hizmete açarak bu alanda İDO ’yu dünya çapında gelişmiş şirketler arasına yerleştirmiştir. 1999 yılında bu alandaki katkılarından dolayı “Skal Kulübü” tarafından verilmekte olan kalite ödülleri almıştır.

Binali Yıldırım’ın siyaset ile tanışması üniversite yıllarında olmuş ve Milli Türk Talebe Birliği bünyesinde bu faaliyetleri yürütmeye başlamıştır. Yıldırım’ın siyasi faaliyetlerinde yolu Recep Tayyip Erdoğan ile onun İstanbul Büyükşehir Başkanı olduğu zamanlarda kesişmiş ve bu dönemde İDO Genel Müdürlüğü görevine getirilmiştir. Bu görevde daha önce ifade edildiği gibi 2000 yılına kadar kalmıştır.

Bu dönemde Erdoğan ile ilişkilerini ilerletmiş ve 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu kadrosunda yer almıştır. Hemen ardından AK Parti’nin 2002 yılında iktidar olması ile milletvekili olarak mecliste yerini almıştır. 58, 59,60 ve 61. hükümetlerde ve ek olarak 64. hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak seçilmiştir. Bu tarihlere bakıldığında Cumhuriyet tarihinin en uzun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı olma unvanını elde etmiştir. Bakanlığı döneminde alanında pek çok ilklere ve projelere öncülük etmiştir. Bunlardan bazıları; Bölünmüş yol inşaatları, havaalanı sayısının 26’dan 55’e çıkarılması, çeşitli şehirlerarası yüksek hızlı tren çalışmaları, Marmaray projesi, Avrasya tüneli, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi projeler sayılabilmektedir. 2015 yılında İzmir şehrinden milletvekili seçilmiştir. Daha sonra 22 Mayıs 2016 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Binali Yıldırım Kaç yaşındadır

22 Mayıs 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmak üzere Başbakan olarak görevlendirilmiştir. 65. Hükümeti kuran Binali Yıldırım 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçene kadar Başbakan olarak ülkeye hizmet etmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi ile parlamenter sistemin son başbakanı olma unvanına sahip olmuştur. 13 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında Devlet Şeref Madalyası ile onurlandırılmıştır. 24 Haziran seçimlerinde yeni sistemin ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak seçilmiştir. Bu görevini 31 Mart 2019 yerel seçimleri için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan adayı olana kadar devam ettirmiştir. Seçim sonuçlarının açıklandığı gece seçime hile karıştığı iddiası ile seçimler iptal edilmiş ve ikinciye yapılan seçim sonuçlarına göre İBB Başkanı seçilememiştir.

Binali Yıldırım, Semiha Yıldırım ile evli olup iyi derecede İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir. Ayrıca üç çocuk babası ve altı torun sahibidir.

Binali Yıldırım

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin