Çakra Nedir?

Çakra Nedir bozulması
Çakra Nedir ne işe yarar

Çakra Nedir?

Çakra Nedir? Çakra kelimesinin kaynağı Sanskritçe’den gelmektedir. Vücutta bulunan enerji merkezleri anlamına gelen çakralar tüm bedeni kapsayan manyetik aura ile bağlantılıdır. Çakraların açık olması veya dengelenmesi günümüzde oldukça sık dile getirilmektedir. Vücutta bulunan 7 adet çakranın her biri farklı görev üstlenmektedir. Çakra kelimesi çark ve tekerlek anlamına gelmektedir. Çakraların belirli sebeplerle tıkanması ve çalışmaması durumunda vücut belli başlı tepkiler göstermektedir. Olumsuz olan bu tepkilerin önlenebilmesi için çakraların dengeli olması gereklidir. Çakraların dengelenmesi aslına bakıldığında oldukça kolay bir uygulamadır. Kişi kendi ev ortamında çakralarını dengeleyebilmektedir. Belirli kurallara dikkat edilerek kişinin ruhsal olarak kendini daha iyi hissetmesi için meditasyonlar yapması tavsiye edilmektedir.

Çakra Nasıl Dengelenir?

Vücutta bulunan 7 adet çakra birbiri ile uyumludur. Herhangi bir çakrada görülen olumsuz durum diğer çakraları da etkilemektedir. Çakralar kök çakra, sakral çakra, göbek çakrası, kalp çakrası, boğaz çakrası, alın çakrası ve tepe çakrası olarak isimlendirilmektedir. Çakraların kapanması durumu günümüzde sıklıkla kullanılan bir ifade haline gelmiştir. Fakat çakralar doğum anından itibaren aktif olarak çalışmaktadır. Yaşanılan olumsuz durumlar çakralarda tıkanmaya yani kapanmaya neden olabilmektedir. Tek bir çakranın bile işlevini doğru olarak yerine getirmemesi diğer çakraların da bu durumdan olumsuz etkilenmesine neden olabilmektedir. Bu sebeple çakraların dengeli yani açık olduğundan emin olunması gereklidir. Çakraların dengelenmesi için kişinin evde kolayca yapabileceği meditasyon teknikleri mevcuttur. Kişinin kendini en iyi şekilde analiz etmesi meditasyonun gerçekleştirilmesinde önemli bir role sahiptir. Çakraların dengelenmesinde doğal taşlarında rolü oldukça fazladır.

Doğal Taşların Çakra Üzerindeki Etkisi

Doğal taşlar geçmişten günümüze gelen ve birçok farklı amaç için kullanılan taşlardır. Enerji üzerinde ki etkileri herkes tarafından bilinen doğal taşlar çakraların dengelenmesinde tercih edilmektedir. Doğal taşların seçimi sırasında çakralar ile uyumuna dikkat edilmesi gereklidir. Her taşın uyumlu olduğu bir çakra bulunmaktadır. Hangi taşların hangi çakra ile uyumlu olduğunun bilinmesi çakraların çok daha kolay şekilde dengelenmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca doğal taşlar ile meditasyon yapılacak ise doğal taşın tamamen gerçek olmasına dikkat edilmesi gereklidir. Doğal taşların yapaylarının üretilmesi sebebiyle birçok kişi yanlışa düşebilmektedir. Alınan taşın tamamen doğal olduğundan emin olunması meditasyonun başarı seviyesini etkilemektedir. Doğal taşlar yardımı ile meditasyon yapıldıktan sonra taşın kötü enerjiden arındırılması için temizlenmesi tavsiye edilir. Temizleme işlemi toprak veya su yardımıyla kolayca yapılabilmektedir.

Çakraların Dengesiz Olması Nelere Sebep Olur?

Çakraların dengesizliği bir çok olumsuz durumun oluşmasına neden olmaktadır. Çakralarda görülen dengesizlik kişinin hayat kalitesini düşürmektedir. Herhangi bir sebep yokken yorgun hissetmek ve sürekli uyuma isteğini beraberinde getirmektedir. Birçok kişinin nazar olarak nitelendirdiği durum kişinin üzerinde negatif enerji birikmesidir. Bu negatif enerji çakralarda dengesizliğe neden olabilmektedir. Birçok olumsuz durum çakraların etkilenmesine neden olmaktadır. Çakraların kapalı olması sebebiyle görülen olumsuz durumlar hangi çakranın kapalı olduğu ile ilgilidir. Her çakranın alanı farklı olduğundan olumsuz durumların gözükmesi çağalı olan çakranın alanı ile alakalıdır.

  • Uyku problemleri.
  • Stres ve öfke sorunları.
  • Kişinin kendini ifade edememesi.
  • Kişinin kendini yorgun hissetmesi.
  • Baş ağrısı.
  • Boyun ve sırt bölgesinde ağrı.
  • Diz ağrısı.
  • Yeme bozuklukları.
  • İştahsızlık.
  • Yoğun kıskançlık.

Çakra Nedir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin