Deva Partisi

Deva Partisi genel başkanı ali babacan
Deva Partisi istanbul

Deva Partisi

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1967 yılında Ankara şehrinin Şereflikoçhisar ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokul eğitimlerinin ardından lise eğitimini Türk Eğitim Derneği Ankara Vakfı Koleji Özel Lisesi’ni birincilik derecesi ile 1985 yılında bitirmiştir. Lise eğitiminin ardından üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünde birincilik derecesi ile tamamlamıştır. 1990 yılında Fullbright eğitim bursu almaya hak kazanmış ve Amerika Chicago’da bulunan Northwestern Üniversitesi Kellog School of Management’da İşletme alanında yüksek ihtisasını tamamlamıştır.

Yüksek lisans eğitimini alırken uluslararası iş idaresi, organizasyon ve pazarlama alanlarında çalışmalar yürütmüştür. Amerika’da bulunurken 1992 ve 1994 yılları arasında özel bir şirkette danışmanlık hizmeti veren bir pozisyonda faaliyetler yürütmüş ve bu pozisyonda çalışmıştır. 1994 ve 2002 yılları arasında Türkiye’ye dönmüş ve Ankara’da özel sektörde faaliyetler yürütmeye devam etmiştir. 2003 yılından 2010 yılına kadar Bildenberg Toplantıları’na katılım sağlamıştır.

Deva Partisi Genel Başkanı

Ali Babacan siyasi kariyerine 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kurucu üyesi ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak başlamıştır. AK parti’ nin 2002 seçimlerini kazanması ile ortaya çıkan 58. ve 59. Hükümetlerde ekonomik işlerden sorumlu devlet bakanlığı görevini yürütmüştür. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olmuş, Avrupa Birliği nezdinde müzakerelerin yürütülmesinde aktif olarak görev almış ve baş müzakereci unvanına sahip olmuştur. 2009 kabine değişikliği ile Dışişleri Bakanlığı’nı Ahmet Davutoğlu’na devretmiştir. Bu tarihten sonra ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcı olarak hizmet etmeye devam etmiştir ve 2015 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu ikinci hükümette Başbakan Danışmanı olarak hizmet etmiştir. 2018 yılında yapılan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili adayı olarak gösterilmemiş olup 2019 yılında partisinden istifa etmiştir.

Ali Babacan AK Parti sonrası siyasi yaşamını bitirmemiş, kendi partisini kuracağını açıklamıştır. 2020 yılında Demokrasi ve Atılım Partisi’ni (DEVA) kurmuştur. Parti faaliyetlerine 20 Mart 2020 tarihinde başlamış ve kurucuların oy birliği ile Ali Babacan genel başkan seçilmiştir.

Ali Babacan evli ve üç çocuk babası olmakla birlikte, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Deva Partisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin