iyi parti

iyi parti genel başkanı
iyi parti istanbul

iyi parti

iyi Parti Tuzla Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Temmuz 1956 tarihinde Selanik göçmeni bir ailenin kızı olarak Kocaeli şehrinin İzmit ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokul eğitimlerinin ardından lise eğitimini Bursa Kız Öğretmen Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise eğitiminden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde Edebiyat Fakültesi’nin Tarih Bölümü’nden mezuniyet derecesini almış ve hemen sonrasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve ardından doktora çalışmalarını tamamlamıştır.

Bu eğitimlerinin ardından Akşener 1979 – 1982 yılları arasında öğretmen öğretmenlik mesleğini icra etmiştir. 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi kadrosunda görev yapmaya başlamıştır. Sonraki yıllarda da Kocaeli Üniversitesi bünyesinde İnkılap Tarihi alanında Bölüm Başkanlığı yapmıştır. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı’nın kuruculuğunu gerçekleştirmiş ve bu kuruluşa başkanlık etmiştir.

iyi Parti Genel Başkanı

Merak Akşener’in siyaset ile tanışması erken aile yaşamına tekâmül etmektedir. Ağabeyinin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı olması ile birlikte bu yıllarda ülkücü harekete ilgisi artmıştır. Siyasi yaşamına ise 1994 yılında yerel seçimlerde Doğru Yol Partisi’nden (DYP) Kocaeli şehrinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak başlamıştır. Ardından yine Doğru Yol Partisi’nde 1995 yılında Kocaeli Kadın Kolları Başkanı olarak seçilmiş ve ilk kez 1995 genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak TBMM’de ki görevine başlamıştır.

Akşener, 1996 tarihinde 1997 yılına kadar kurulan DYP ve Refah Partisi koalisyon hükümetinde içişleri bakanı olarak atanmış ve Türkiye’nin ilk kadın içişleri bakanı olmuştur. 1999 seçimlerinde tekrar meclise girmeyi başarmış 2002 seçimlerine kadar milletvekili olarak görevini sürdürmüştür. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin(AKP) kuruluş aşamasında yer almışsa da bu partinin milli görüş çizgisinin devamı olduğu sonucuna ulaşarak 2001 yılında MHP’ye katılmıştır. Bu partide 2004 yerel seçimlerinde İBB başkan adayı, 2007 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili adayı olmuştur. 2007 yılında Güldal Mumcu ile beraber TBMM Başkanvekilliği görevini yürütmüştür.

iyi parti Tuzla

2011 ve Haziran 2015 seçimlerinde yine MHP’den milletvekili adayı olarak gösterilmesine karşın Kasım 2015 genel seçimlerinde aday gösterilmemiştir. Daha sonra MHP içerinde kurultay talep etmiş, genel başkan adayı olmuş ve bu gelişmenin ardından partisinden ihraç edilmiştir.

Meral Akşener 25 Ekim 2017’de İYİ Parti’nin kurulmasına öncülük etmiş ve bu partinin genel başkanı olmuştur.

Meral Akşener 1980 yılından beri Tuncer Akşener ile evli olup, Fatih Akşener adında bir oğlu bulunmaktadır.

 

iyi parti

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin