Dondurmalı irmik Helvası

Dondurmalı irmik Helvası
Dondurmalı irmik Helvası

Dondurmalı irmik Helvası

Dondurmalı irmik Helvası tarifi nedir? Sevgili okuyucularımız, Ramazan ayı‘ nın son demlerine doğru yaklaşırken sizler için iftar sofralarınıza, akşam çay veya kahvenizin yanına harika bir İrmik Helvası tarifi vermeye geldim. Eğer evde bir bardak irmiğiniz varsa hemen bu tarifi denemelisiniz. Hatta marketten dondurmalarınızı da almayı eksik etmeyin. Çünkü irmik helvamızın için dondurma koyuyoruz. Eğer sizler de hazırsanız ve hemen kağıt ve kalemlerinizi hazır edin. Buyurun başlayalım.

Dondurmalı irmik Helvası malzemeleri

  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 2/ 2,5 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • Yarım Çay Bardağından Bir Parmak Eksik Ayçiçek Yağı
  • 1 Su Bardağından İki Parmak Eksik Ceviz
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • Sade Dondurma

Dondurmalı irmik Helvası hazırlanışı

Sevgili okuyucularımız, İrmik helvamız için önce bir tencereye 1 Su bardağı şekeri, 1 su bardağı, sütü ve bir su bardağı suyu koyup bir güzel karıştırıp kaynamasını bekliyoruz. Bir taşım kaynaması yeterli olacaktır. Çok fazla kaynatmanıza gerek yoktur. Daha sonra irmiğimizi kavuracağımız derin bir tencere veya tava alalım. Daha sonra ocağımızın altını en kısık dereceye getirip tenceremize veya tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağımızı ve 1 çay bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağımızı ekleyelim. Ve erimesi için karıştıralım. Yağımız eridikten sonra bir su bardağı irmiğimizi ekleyip bir güzel kavuralım. Burada kavurma işlemi çok önemlidir.

Özellikle kısık ateşte uzun uzun kavurmuş olduğunuz irmik, irmik helvanız için daha iyi sonuçlar verecektir. Bu helva yapmanın en büyük püf noktasıdır. Ayrıca çok fazla sabır isteyen bir iştir. İrmiğimizin rengi dönene kadar bir güzel kavurmaya başlıyoruz irmiğimizi. Daha sonra irmiğimizin kavrulduğundan ve renginin döndüğünden emin olduktan sonra ocağımızın altını kapatıp irmiğimiz için hazırlamış olduğumuz süt, su ve şekerli olan şerbetimizi koyalım. Bunu koyarken çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü tencereniz çok sıcak olacaktır. Yanmanızı asla istemeyiz. Şerbeti irmiğimize ekledikten sonra ocağımızın altını tekrardan kısık ateşte olacak şekilde yakalım ve yavaş yavaş karıştıralım daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı tarçınımızı ve 1 su bardağından iki parmak eksik iri kıyılmış cevizlerimizi ekleyelim. Burada isterseniz fındık veya fıstıkta katabilirsiniz tamamen sizlere kalmış.

Dondurmalı irmik Helvası tarifi nedir?

Daha sonra biraz daha karıştırıp demlenerek pilav pişirir gibi pişmesi için tenceremizin kapağını kapatalım. Ara ara şerbeti çekip çekmediğini kontrol etmeyi unutmayalım. Şerbetini iyice çekmiş olduğundan emin olduktan sonra İrmik helvamızı bir kenara alalım. Bir, bir buçuk saat kadar dinlenmeye bırakalım. Servis etmek istediğimiz zaman irmik tatlımızı bir kase içerisine koyalım ve ortasını açıp bir top ev yapımı dondurma koyalım sonra dondurmanın üzerine de biraz irmik helvası koyduktan sonra tabağımıza irmik tatlımızı koyalım. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İşte Dondurmalı İrmik Helvanız yemek için hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun…

Dondurmalı irmik Helvası

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin