Gelecek Partisi

Gelecek Partisi Genel başkanı ahmet davutoğlu
gelecek partisi istanbul

Gelecek Partisi Genel Başkanı Kimdir?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 1959 yılında Konya şehrinin Taşkent ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının ismi Duran olmakla birlikte annesi Memnune Davutoğlu’dur. Ahmet Davutoğlu ilk ve orta öğretimlerinin ardından lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde almış olup bu üniversitede çift ana dal programı ile Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini bitirmiştir. Ardından Kamu Yönetimi alanında yüksek ihtisas ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktora çalışmasını tamamlamıştır.

Gelecek Partisi istanbul

Çalışma hayatına Malezya İslam Bilimleri Üniversitesi’nde yardımcı doçent kadrosunda başlamıştır. 1993 yılında doçentlik unvanını almış ve 1995 ve 1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi içinde Uluslararası İlişkiler dalında çalışmıştır. Yine bu süre zarfında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. 1998 ve 2002 yılları arasında Silahlı Kuvvetler Akademisi’nde konuk öğretim üyesi pozisyonunda görev yapmıştır. Daha sonra 1999 ve 2004 yılları arasında profesörlük unvanını almış ve Beykent Üniversitesi’nde yönetim kurulu üyeliği ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yapmıştır. Çeşitli dış politika danışmanlıklarının yanı sıra büyükelçilik görevine de layık görülmüştür. 2003 ve 2009 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için dış politika danışmanlığı yapmıştır.

Gelecek Partisi Tuzla

2009 yılında parlamento içerinde yer almamasına rağmen Ak Parti (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanı olarak atanmıştır. 2011 genel seçimlerinde Konya milletvekili olarak meclise girmiş ve tekrar dışişleri bakanı olarak atanmıştır. “Foreign Policy” akademik dergisi tarafından 2010 yılında ilk 100 küresel düşünür listesinde adı gösterilmiştir. Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı sırasında stratejik derinlik ve komşular ile sıfır sorun gibi politikalar takip edip uygulamış ve bu politikaları ile Türkiye dış politikasına yeni bir geniş görüşlülük getirmiştir. 2014 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığı’na seçilmiş ve 62. Hükümeti kurmakla görevlendirilmiştir. 2016 yılında Recep Tayyip Erdoğan ile bir ihtilaf yaşaması sonucu başbakanlık görevinden istifa etmiştir. 12 Aralık 2019 tarihinde kendi liderliğinde Gelecek Partisi kurulmuş ve yapılan ilk kongre neticesinde genel başkan olarak seçilmiştir.

Ahmet Davutoğlu, Sare Davutoğlu ile evli olup dört çocuk babasıdır. İngilizce, Almanca, Malayca ve Arapça bilmektedir.

Gelecek Partisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin