Büyük Birlik Partisi

Büyük Birlik Partisi mustafa destici
Büyük Birlik Partisi BBP İSTANBUL

Büyük Birlik Partisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 1966 yılında Eskişehir şehrinin Günyüzü ilçesinde doğmuştur. İlkokul eğitimini Günyüzü’nde, ortaokul eğitimini Sivrihisar ilçesinde almıştır. Lise eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’ nde tamamlamıştır. Ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1988 yılında mezun olmuş ve Destici yüksek ihtisasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Felsefe Tarihi üzerine yapmıştır. 1993 yılına kadar öğretmenlik yapmıştır. Bu tarihten sonra 1993 yılında Malatya İnönü Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi’nde akademisyen olarak göreve başlamıştır. Ardında da Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde akademisyen olarak hizmete başlamış ve 2000 yılına kadar bu görevde kalmıştır. 2000 yılında Tarım Bakanlığı bünyesinde iş hayatına devam etmiş ve 2007 yılına kadar bu bakanlıkta çalışmıştır.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ

Mustafa Destici siyasi kariyerine 1978 yılında Ülkü Ocakları görevi ile başlamıştır. 1980 darbesinden sonra kurulan ilk ülkü ocağı olan Gençlik Kültür Sanat Ocakları’nda kurucu başkan yardımcısı olarak seçilmiştir. 1992 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi’nden ayrıldıktan sonra Nizam- ı Âlem Ocakları’nda siyasi faaliyetlerine devam etmiştir. 2007 yılında memuriyetten ayrıldıktan sonra Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığında olan BBP çatısı altında Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak siyasete devam etmiştir.

Büyük Birlik Partisi İSTANBUL

Aynı tarihte partinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeliğine de seçilmiştir. 2008 yılında yapılan büyük kurultay sonucu tekrar MKYK üyesi olarak seçilen Destici bu defa da Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı unvanını almıştır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında vefatı sonra Destici tekrar MKYK üyesi seçilmiş ve partide Genel Sekreter olmuştur. 3 Temmuz 2011 yılında yapılan 4. Olağanüstü Kurultay’da BBP Genel Başkanı Olarak seçilmiştir. 2015 genel seçimlerinde partisinden istifa etmiş ve Saadet Partisi çatısı altında Ankara’dan milletvekili adayı olarak seçilmiş fakat Saadet Partisi’nin barajı geçememesi sonucu meclise girememiştir. 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ)’ den Ankara milletvekili olarak birinci sıradan aday gösterilmiş ve meclise girmiştir.

Büyük Birlik Partisi Tuzla

Mustafa Destici evli olup, üç çocuk sahibidir. Gençlik yıllarında güreş sporu ile uğraşmış ve amatör olarak futbol takımlarında oyunculuk yapmıştır.  İngilizce ve Arapça yabancı dillerini bilmektedir.

Büyük Birlik Partisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin