Hazine ve Maliye Bakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı
Hazine ve Maliye Bakanı kimdir

Hazine ve Maliye Bakanı Kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 1962 yılında Karaman şehrinin Ermenek ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı A. Nuri ve annesinin adı Samiye’dir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini tamamladıktan sonra Elvan, üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun olarak tamamlamıştır. Bu eğitiminin ardından 1986 yılında İngiltere Leeds Üniversitesi’nde Maden Araştırmaları alanında birinci ve 1995 yılında Amerika Birleşik Devletleri Delaware Üniversitesi’nde ekonomi alanında ikinci yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır.

Mühendislik kariyerine Etibank’ta Yüksek Mühendis olarak başlayan Lütfi Elvan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerini icra etmiştir. Bu görevler arasında DTP Planlama Uzman Yardımcılığı, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı ve Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevleri sayılabilir. Bunlara ek olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu’nda başkanlık görevi ve Avrupa Birliği Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi’nde üyelik görevleri yapmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakanı Lütfi ELVAN

Lütfi Elvan 23. ve 24. dönemde Karaman, 25. dönemde Antalya ve 26. Dönemde Mersin milletvekili seçilmiştir. Bu görevleri sırasında Türkiye ve Avrupa Birliği arasında yürütülen Karma Parlamento Komisyonu’nda eş başkanlık, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği ve Türkiye – Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 24. dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu başkanı olarak seçilen Elvan, ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görevini icra etmiştir. Ek olarak 64. Hükümette reformlardan sorumlu Başbakan Yardımcılığı yapmış olup, 65. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak seçilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde, Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri ile 9 Kasım 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak seçilmiş olup bu görevini yürütmektedir. Lütfi Elvan evli ve iki çocuk babası olup çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin