Gençlik ve Spor Bakanlığı

Gençlik ve Spor Bakanlığıi- iletişim
Gençlik ve Spor Bakanı kimdir

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Gençlik ve Spor Bakanlığı; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 1976 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerinin ardından Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme bölümünde eğitim görmüş ve bu bölümden mezun olmuştur. Mehmet Kasapoğlu lisans eğitiminin ardından yine Marmara Üniversitesi’nde Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim programında yüksek lisans derecesini tamamlamıştır. Bu eğitiminin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde Florida State Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’nde yönetim organizasyonu alanında araştırmacı olmuş ve ardından proje koordinatörlüğü ve uzman olarak burada çalışmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanı Kimdir?

Mehmet Kasapoğlu daha sonra Amerika Palm Beach Atlantic Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans derecesini almıştır. Yüksek lisans derecesinin ardından da İstanbul Üniversitesi’nde yerel istihdam üzerine çalışmış ve doktorasını bu alanda tamamlamıştır. Dr. Kasapoğlu bu eğitimleri sırasında Türkiye ve yurtdışında çeşitli öğrenci topluluklarına ve sivil toplum kuruluşlarına aktif bir şekilde katılım sağlamış ve bu gruplar bünyesinde çalışmalar yapmıştır. Bunlara ek olarak özel sektör kuruluşlarında uluslararası ticaret alanında çalışmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Mehmet Kasapoğlu 2009 yılında Başbakanlık Müşavirliği görevine atanmıştır. Bu görevi bünyesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı gibi çeşitli bakanlıklarda yönetim pozisyonları üstlenmiştir. Dr. Kasapoğlu, Türkiye’de sporun halk arasında yaygın bir hale gelmesi, herkes için spora erişim ve bu konuda fırsat eşitliği, gençlik eğitim ve spor uygulamalarının mali desteklenmesi ve sporda yeterli kadro istihdamının sağlanması gibi konular üzerine çalışmıştır. Ayrıca Süper Toto Teşkilat Başkanlığı yaptığı dönemde çok sayıda spor tesisini ülkemize kazandırmıştır. Aynı zamanda Spor Genel Müdürlüğü’nde Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu üyeliği yapmaktadır.

gençlik ve spor bakanlığı iletişim bilgileri

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu yeni kabineye seçilmiştir. Kasapoğlu güncel olarak Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevini yürütmektedir. Dr. Mehmet Kasapoğlu evli ve iki çocuk babası olup ileri düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Tuzla Yerel Haber Gazetesi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin