Kapalı Burun Estetiği Nedir?

Kapalı Burun Estetiği Nedir
Kapalı Burun Estetiği Nedir

Kapalı Burun Estetiği Nedir?

Kapalı Burun Estetiği Nedir? Burun estetiği günümüzde burnundan memnun olmayan birçok kişinin yaptırmak istediği bir operasyondur. Burun yüzün tam ortasında olduğu için burnun görünüşü yüzün görünüşünü de tamamen etkilemektedir. Bu nedenle burun estetiği en popüler estetik operasyonlardan biridir. Rinoplasti ameliyatı tekniğine göre açık burun estetiği ve kapalı burun estetiği olarak ikiye ayrılmaktadır.

İzsiz burun estetiği olarak da bilinen kapalı burun estetiği, burun içinden yapılan kesilerle yapılmaktadır. Bu nedenle ameliyat sonucunda dışarıdan görünen her hangi bir iz olmamaktadır. Burun kanatlarının altından yapılan kesilerle cerrah burun kemerine, burun ucuna müdahale yapabilir. Bu operasyonda burun kemiklerinin yapısı değişmeden burun kemeri giderilmiş olur.

Kapalı rinoplasti genellikle daha az sorunlu burunlar için önerilir. Nefes problemleri olan ve görünümü daha sorunlu burunlar için açık burun estetiği daha uygun olacaktır. Kapalı burun estetiğinde operasyon burun içinden gerçekleştirildiği için ustalık ve tecrübe gerektiren bir işlemdir. Günümüzde genellikle açık burun estetiği tercih edilse de bazı avantajlarından dolayı kapalı rinoplasti de kimi hastalar için ilk tercih olmaktadır.

Kapalı Burun Estetiğinin Avantajları Nelerdir?

  • Öncelikle bu yöntemde kesiler burun içerisinden yapıldığı için dışarıdan her hangi bir ameliyat izi görünmez. Bu yönteme izsiz burun estetiği denilmesinin sebebi de budur. Ameliyat izini dert eden hastalar için bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.
  • Açık rinoplasti yönteminde burun derisi alttan bir kesi atılarak kaldırılır ve bu şekilde işlem yapılır. Kapalı rinoplasti yönteminde iste burun derisi kaldırılmadan içeriden işlem yapılır. Bu nedenle bu yöntemde ameliyat sonrası şişlik ve morluk sorunları daha az görülmektedir.
  • Kapalı burun estetiğinin en büyük avantajlarından biri de iyileşme sürecinin daha hızlı olmasıdır. Morluk ve şişlik daha az olduğu için hastalar iyileşme sürecini de daha hızlı geçirmektedir. Bununla beraber operasyonun nihai sonuçlarına da daha çabuk ulaşılmaktadır.
  • Bu operasyonun diğer bir avantajı ise ameliyat süresinin nispeten daha kısa olmasıdır. Tecrübeli ve uzman doktorlar tarafından yapıldığında kapalı rinoplasti, açık rinoplastiye göre daha kısa sürmektedir.

Kapalı Burun Estetiğinin Dezavantajları Nelerdir?

Kapalı burun estetiğinin dezavantajları da bulunmaktadır. Doktor hastanın burun yapısını, avantajları ve dezavantajları değerlendirerek ameliyat yöntemine karar verir. Bu dezavantajları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Öncelikle bu ameliyatta doktor tamamen kapalı bir tünel içerisinde operasyonu yaptığı için hareket ve görüş alanı daha kısıtlıdır. Burun derisinin kapalı olduğu bu ameliyatta burundaki sorunları görmek ve operasyonu istenilen şekilde gerçekleştirmek daha zordur. Bu nedenle bu operasyonun tecrübeli ve uzman doktorlar tarafından yapılması oldukça önemlidir.
  • Burun kemeri olan hastalar için kapalı burun estetiğinde özel aletler kullanılarak bu kemer alınmaktadır. Ancak kemiklerin yapısı değiştirilmemektedir. Burun kemeri büyük olan hastalarda kapalı rinoplasti yapıldığında kemer alındıktan sonra burunda genişleme ve burun kemikleri açık kalacağı için bir takım sorunlar görülebilir. Bu nedenle bu operasyon genelde küçük burun kemeri olan kişilere uygulanmaktadır.

Kapalı ve açık burun estetiği ameliyatlarının birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Günümüzde bu tekniklerden her ikisi de doktorlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kapalı burun estetiği yapılmadan önce doktorun hastanın burun yapısını, sağlık problemlerini, beklentilerini değerlendirerek bu kararı alması gerekir. Tuzla Güzellik Lazer Epilasyon Estetik Merkezleri tavsiye ve yorumları nelerdir?

Kapalı Burun Estetiği Nedir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin