Doğal Yöntemlerle Sivilcelerden Kurtulma

Doğal Yöntemlerle Sivilcelerden Kurtulma önerileri
Doğal Yöntemlerle Sivilcelerden Kurtulma pratik bilgiler

Doğal Yöntemlerle Sivilcelerden Kurtulma

Doğal Yöntemlerle Sivilcelerden Kurtulma yöntemleri nelerdir? Sivilce birçok kişinin ortak problemlerinden biridir. Özellikle ergenlik döneminde çıkan bu sivilceler vücudun verdiği tepkiler olarak adlandırılır. Sivilceler, hormonel dengesizlikler, sağlıksız besleneme ve stres gibi yan etkiler nedeniyle ortaya çıkabilir. Sivilceler yanlış yöntemlerle yok edilmeye çalışılırsa vücutta iz bırakabilir. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bu sivilceler tedavi edilmediği zaman yara ve leke izi olarak kalabilir. Evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle sivilcelerden kurtulun ve güzel bir görünüme sahip olun.

Limon Suyu ve Tarçın

Tarçın ve limon ikilisi, sivilce tedavisinde kullanılan antibakteriyel özelliğe sahip olan maddelerdendir. Tarçın, ciltteki yağlı tabakayı aşındırır ve sağlıklı bir cilt sunar. Sivilceler için limon suyu ve tarçın hazırlanışı şu şekildedir.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı tarçın

Limon suyu ve tarçın bir kapta iyice karıştırın sivilcelerinizin üzerine uygulayın. Sivilcelerin üzerinde 15-20 dakika bekleyen karışımı suyla iyice durulayın. Suyun ılık olmasına özen gösterin. Ardından uygulanan bölgeyi güzelce nemlendirin. Bu işlemi haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

Limon ve Salatalık

Salatalık eskilerden beri kadınların uygulamış olduğu doğal maske yöntemlerinden biridir. Salatalık içerdiği yüksek su oranı ile cildin nemlenmesini, nefes almasını ve yenilemesini sağlar. Bu sayede de sivilcelerin kurumasına yardımcı olur.

Yapılışı: Rendelemiş olduğunuz bir adet salatalık ve 1 adet limon suyunu iyice karıştırın hazırlamış olduğunuz bu karışımı sivilcelerinize uygulayın. Karışımı sivilcelerin üzerinde 15-20 dakika bekletin. Bu maske sadece sivilceler için değil normalde de tüm yüzünüze cildinizi yatıştırmak ve beslemek için uygulayabilirsiniz. İşlem bittikten sonra cildinizi güzelce yıkayın ve ardından nemlendirmeyi unutmayın.

Limon ve Yoğurt

Limon ve yoğurt ikilisi bir araya gelince cildi temizleyen laktik asit meydana gelir ve cildi derinlemesine temizler. Bu karışım sadece sivilceler için değil tahriş olan cilt içinde oldukça etkilidir. Yoğurt limon karışımı cildi nemlendirir ve onarır.

Yapılışı: Yarım kahve fincanı ve yarım limon suyunu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize masaj yaparak güzelce yedirin. Maskenizi cildinizde 15-20 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduğunda maskeyi soğuk su ile güzelce durulayın. Haftada 2-3 kez uygulamanızda sakınca yoktur. ilginizi çekebilir; Sivilceye İyi Gelen Doğal Çözümler nelerdir?

Tuzla Gazetesi

Doğal Yöntemlerle Sivilcelerden Kurtulma

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin