Kış Aylarında Pratik Saç Bakım Önerileri

Kış Aylarında Pratik Saç Bakım Önerileri
Kış Aylarında Pratik Saç Bakım Önerileri

Kış Aylarında Pratik Saç Bakım Önerileri

Kış Aylarında Pratik Saç Bakım Önerileri nelerdir? Saç Neden Yağlanır? Saçlarımız her insan için dış görünüm açısından oldukça önemlidir. Saçlarımız bu kadar önemli olduğu için birçoğumuz sık sık saç maskeleri ya da saç bakımları yapar. Yaz kış demeden bu bakımlara devam edilir. Bu bakımların içinde kışın yapılan bakımlar oldukça önem farz eder. Bunun sebebi; kışın havanın oldukça sert, soğuk ve yıpratıcı yapısı saçların diğer mevsimlere nazaran daha çok yıpranmasına sebep olur. Biz de sizlere kış aylarında saçlarınızın daha sağlıklı olması için birkaç öneride bulunduk. Önerilere geçmeden önce mutlaka saç tipinizin yapısını öğrenin. Gelin şimdi beraber bu bakım önerilerine bakalım.

Kış Mevsimi İçin Kuru Saç Bakım Önerileri

Kuru olan saçlar kış mevsiminin getirdiği soğuk hava ve rüzgâr yüzünden çok daha fazla kuruma gösterir. Kuru saçlar zaten nemsiz iken kışın daha da nemsizleşir. Bu yüzden saç yapınız kuru ise mutlaka haftada bir kere saçlarınıza doğal yağlar ile nem oranını artırın. Ayrıca kuru saçlar rüzgâr yüzünden çok daha hızlı bir şekilde dolaşır. Dolaşan bu saçları tararken oldukça fazla kırılma ve yıpranmalar meydana gelir. Saçınız kuru ise kesinlikle tarama işlemini yapmadan önce saçınıza kullanmış olduğunuz saç bakım ürünü ile nemlendiriniz. Saç bakım ürününüz yok ise mutlaka saçınızın yapısını nemlendirecek bir ürün satın alınız.

Kış Mevsimi İçin Yağlı Saç Bakım Önerileri

Yağlı saçlar her mevsimde kuru saçlara nazaran oldukça dezavantajlıdır. Bunun sebebi saçların yaz kış demeden devamlı yağlanması ve devamlı yıkamak zorunda kalınmasıdır. Yağlı saçlar kış mevsiminde yaz mevsimine göre çok daha hızlı bir şekilde yağlanma gösterir. Bunun sebebi gerek pis hava gerek soğuktan korumak için takmış olduğumuz şapkalardır. Şapka taktığımız zaman yağlı saçlar havasız kalır ve yağ bezeleri çok daha hızlı çalışır işte bu yüzden kışın yağlı saçlar normale göre çok daha hızlı yağlanma gösterir.

Durum böyle olunca saçlarımızı devamlı yıkarız. Fakat bu oldukça yanlış bilinen bir şeydir. Saçlar ne kadar fazla yıkanırsa yağ bezeleri o kadar aktif çalışır bu da saçların yağlanma hızını ikiye katlar. Bunlara ek olarak saçlarımızı gereğinden fazla tara işlemi yapmak elimizle sıkça saçlarımıza dokunmak yağlanma sürecini ikiye katlar.

Kış Aylarında Pratik Saç Bakım Önerileri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin