Küçükçekmece istanbul

Küçükçekmece istanbul haberleri
Küçükçekmece istanbul sondakika

Küçükçekmece istanbul

Küçükçekmece istanbul’ un Avrupa Yakası’nda Küçükçekmece gölü etrafında kurulmuş bir ilçe olmaktadır. Avcılar, Başakşehir, Bağcılar ve Bahçelievler ilçeleri ile komşu olmaktadır. Güney kesiminden Marmara Denizi’ne kıyısı olmaktadır. Buna ek olarak deprem bölgesinde yer alan bir yerleşim yeri olarak bilinmektedir. 1987 yılında Bakırköy ilçesinden ayrılarak müstakil bir ilçe olma statüsüne ulaşmıştır. 1992 yılında Avcılar’ın ve 2009 yılında Başakşehir’in ilçe olması ile bugünkü sınırına ulaşmıştır.

2009 yılı sonrası sınırları itibari ile 21 mahalleden oluşmakta olan bir ilçedir. İstanbul’un tüm ilçeleri arasında yaşan kalitesi sıralamasına göre 12. Sırada gelmektedir. 2018 nüfus sayımına göre 770.317 kişilik bir nüfusa sahip olmaktadır. Bu anlamda İstanbul’un kalabalık ilçeleri arasında sayılmaktadır. İlçe coğrafi olarak geniş düzlük bir alana yayılmış bir alan olmaktadır. Dünyada çok az sayıda bulunan lagün göllerinden biri bu ilçede bulunmaktadır. Bunun yanında bölgede çok sayıda göl ve akarsu bulunmaktadır.

Küçükçekmece istanbul haberleri

Bölgenin ismi Osmanlı Devler arşivlerinde Çekmek-i-küçük olarak geçmektedir. Bunun sebebi yaygın kabul edilen bir görüşe göre göldeki balıkları tutmak için kanala koyulan setlerin çekilmek sureti ile balık tutulması olmaktadır. Küçükçekmece’nin tarihi çok eski olmak ile birlikte Bizans ve Roma dönemlerinden kalma yerleşim yerleri ve anıtları bulunmaktadır. Tepe üstü denilen bölgede Roma döneminden kalma bir antik şehrin varlığı binilmektedir. O dönemlerde meydana gelen bir deprem sonucunda bölgedeki şehrin yıkıldığı düşünülmektedir. Bölgenin en eski yerleşim yerinin Yarım burgaz Mağaraları olarak bilinmektedir. İlçede Osmanlı döneminden kalma pek çok türbe, tarihi yapı ve konutlar bulunmaktadır. Cumhuriyet tarihi ve sonrasında ilçe oldukça gelişmiş ve eğitim, sağlık ve spor gibi çeşitli alanlarda gelişmiş bir ilçe olmuştur.

1989 yılında yapılan seçimler sonucu ilk belediye başkanı SHP bünyesinden aday olan Ertuğrul Tuğlay olmuştur. 2019 yerel seçimleri sonucu Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde aday olan Kemal Çebi seçimleri kazanmış ve belediye başkanlığı görevini yürütmektedir. Kemal Çebi görevini Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde belediye başkanlığı yapmış olan Temel Karadeniz’den devralmıştır. Bu anlamda çeşitli partilerin yerel seçim kazanması nedeniyle oldukça çeşitli bir nüfusu olmaktadır.

Küçükçekmece istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin