Miraç Kandili Ne Zaman 2021

Miraç Kandili Ne Zaman 2021
Miraç Kandili Ne Zaman 2021 yılı

Miraç Kandili Ne Zaman 2021

Miraç Kandili Ne Zaman 2021; İslam dünyası için anlam ve önemi büyük olan kandiller 3 ayların içinde her ay bir tane olmak üzere toplamda 3 tane bulunuyor. Miraç kandili Regaip Kandili ve Berat Kandili olmak üzere isimlendirilen bu ayların mağfiret ve hürmeti. Çok büyüktür. Bu gecede Allah-u Teâlâ sizlerden günahlarınızı affetmek için tövbe ve bol bol ibadet etmemizi emrediyor.  13 Şubat 2021 tarihinde giren üç ayların ilk kandili Regaip Kandili, 18 Şubat Perşembe gecesine denkleşmiştir. Pekâlâ 10 Mart 2021 tarihine denk gelecek olan Miraç Kandili’nin anlam ve önemi nedir konusu hakkında yeni araştırmalar devam ediyor. İşte mübarek gecelerden birisi olan Miraç Kandil gecesi yapılacak faziletli ibadetler nelerdir?

Miraç Kandili Anlam ve Önemi

Miraç kandili anlamı.  Hz. Muhammed sav. Efendimizin Allah katında yükselişi göklere çıkışı anlamındadır. Bu gece her yıl, yılın ikinci kandili olarak idrak edilir. İslam dinine göre Peygamber efendimiz Hz. Muhammed, Allah’ın davet etmesi üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde mescidi Haramdan, Mescidi Aksay’a oradan da semaya yükseldiği gecedir.  Peygamberimiz bu gecede Burak adında bir binekle seyahat ettiği biliniyor. Ayrıca 5 vakit namaz da bu gece farz kılınmıştır.  Yüce Allah’a şike koşmayanlara cennet müjdesi bu gece verilmiştir.

Miraç Kandili duası

Bunun dışında Rabbimiz Hz. Muhammed’e insanların yaşama hakkını onurun şerefini korumayı ve toplumun Huzur ve güvenini sağlamayı ve bunun önemini anlatan 12 ayeti bu gecede indirdi.  Miraç gecesinin   Müslüman alemine sunduğu en güzel hediye ise amenerrasulü olarak başlayan bakara suresinin son iki ayeti oluyor. Bu ayetler ile her gün yatsı namazı sonrası okunup iman edilir. Ayrıca peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhissellam bu önemli gecede çok fazla ruhai ahval ikrama erişmiş ve yeryüzünde hiçbir kulun ulamayacağı manevi alemlere ulaşmıştır. Kadir gecesinden sonra en faziletli gece Miras gecesidir.

100 Geceye Denk Miraç Gecesinde Hangi İbadetler Yapılmalı  

Yarın idrak edeceğiniz Miraç Kandil’inde bol bol ibadet etmenizi ve Allah’tan ad ve mağfiret dileminizi tavsiye ederiz. Bu önemli gecede yapabileceğiniz ibadetler şunlardır:

  • Gecenin büyük bir bölümünde Teveccüh namazını kılmayı ihmal etmeyin
  • Bol bol salavat çekin
  • Bol bol dua edin
  • Bol bol kuran okuyun ya da Kuran okuyanları dinleyin.
  • Miraç kandili gecesi uygun mekanlarda toplanıp, kuran okutulmalı ve dinmeli
  • Nafile namaz kaza namazları kılın  varsa o gece naklettiğiniz namazlarınız varsa bu gecede kılabilirsiniz.
  • Tefekkürde bulunun; ben neyim, kimim nerden geldim, niçin yaşıyorum, nereye gideceğimiz rabbimin benden istedikleri nelerdir ve benzeri hayatı konuların cevaplarını bulmaya çalışın
  • Geçmişte işlediğiniz günahlardan ötürü içten ve samimi bir şekilde Allah-u Teala’dan bağışla af ve mağfiret isteyin.
  • Önceden kalbini kırdığınız darın olduğunuz kimseler varsa bunlarla barışın birbirinizden özür dileyerek helalleşin.
  • Öksüz yetim ve garibanları bu hece hürmetine sevindirin ve ihtiyaçlarını gidemeye çalışın
  • Vefat etmiş yakınlarınızı kabirlerini ziyaret edin ve onlara kuran okuyun.
  • 100 geceye denk gelen bir gece olduğu için bu gece için 3 gün oruç tutabilirsiniz.
  • Ayrıç bu gecede uygun mekanlarda ya da evinizde mevlüt okutabilirsiniz.
  • Miraç kandilinde alçak ses tonu ile gönüllüce ve haddini aşmadan ısrarlı bir şekilde dua edebilirsiniz.

 

Miraç Kandili Ne Zaman 2021

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin