Mısır Unu Maskesi Ne İşe Yarar

Mısır Unu Maskesi Ne İşe Yarar
Mısır Unu Maskesi Ne İşe Yarar

Mısır Unu Maskesi Ne İşe Yarar

Mısır Unu Maskesi Ne İşe Yarar? Mısır ununu cilde faydaların biliyor muydunuz? Tane mısırın kurutulup öğütülmesi ile ede edilen mısır unu cilde birbirinden farklı faydaları ile herkesi şaşırtıyor. Güzellik uzmanlarının mısırı unu maskesinin cilde olan faydalarını  belirtip, düzenli olarak uygulamanızı tavsiye ediyor. Düzenli olarak uyguladığınız da etkisini çok kısa sürede göreceğinizi mısırı unu maskesi nedir, ne işe yarar konu başlıkları ile mısır unu maskesini faydalarını anlattık.

Mısır Unu Maskesi Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik sektörüne hızlı bir giriş yapan mısırı unu maskesinin etkilerine bayılacaksınız. Cilt bakımı rutininde düzenli ve doğru uygulandığında kısa sürede olumlu etkiler mısır unu maskesi peeling özelliği ile ciltteki ölü derileri temizleyip kan akışını hızlandırmaktadır. Aynı zamanda gözenekleri açarak cildin hava almasını sağlar. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildin elastik yapısı korur ve yaşlanma karşıtı etkiler sunar. A vitamini bakımından zengin olması sayesinde toksinleri atar ve güneşin verdiği zararlı UV ışınlarına karşı cildi korur.  Ağartıcı özelliği ile özellikle koltuk altı kararlamaları yok eder ve beyaz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Mısır unu maskesi faydalarından en önemlisi ise ciltte oluşan sivilce ve akne yok eder ce cildin nem oranını sağlar.

Sivilce ve Siyah Noktalardan Arındıran Mısır Unu Maskesi

Yüzünüzde oluşan sivilce ve siyah noktalar için mısırı unu maskesini uygulayabilirsiniz. Bunun için bir kâse içerisine bir çorba kaşığı yoğurt, bir limon kabuğu rendesi ile bir çorba kaşığı mısır unun ekleyip, krem kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırın ve hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayıp, 15 dakika yüzünüzde bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayarak cildinizi temizleyin. Bu uygulamayı haftada iki kez yapmaya özen gösterin.

Dirsek Kararmaları İçin Mısır Unu Maskesi

Eğer dirseklerinizi da kararmalar oluşmuşsa ve bunlardan bir hayli canınız sıkılıyorsa hiç dert etmeyin. Çünkü mısır unu maskesi sayesinde dirsek kararmalarına elveda diyeceksiniz. Bunun için bir tatlı kaşığı kil ve bir tatlı kaşığı mısır ununu ve bir tatlı kaşığı da nemlendirici kremi bir kâse içerisine alıp, iyice karıştırıp, dirseklerinize sürerek peeling yapın. Uygulamayı düzenli yaptığınız takdirde dirseklerinizin beyazladığını göreceksiniz.

Mısır Unu Maskesi Ne İşe Yarar

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin