Silivri istanbul

Silivri istanbul haberleri
Silivri istanbul elektrik kesintisi

Silivri istanbul

Silivri istanbul’ un Avrupa Yakası’nda bulunan bir ilçesidir. Konumu itibariyle İstanbul’un en batısındaki ilçelerinden biri olmaktadır. Batısında Tekirdağ ilçesi bulunmak ile birlikte Büyükçekmece ve Çatalca ilçelerine sınır komşusu olmaktadır.

Marmara Denizi’ne 45 km’lik kıyı uzunluğu bulunmaktadır. Nüfusu diğer ilçelere oranlar çok fazla olmayıp 2016 sayımlarına göre 170.523 olmaktadır. En kalabalık mahallesi Yeni Mahalle olmakla birlik de, en küçük mahallesi 140 kişilik nüfus ile Küçük sinekli Mahallesi olmaktadır. İlçede kent hayatının her geçen gün gelişmesi ile birlikte köy kesiminde yaşayan insanlar ilçe merkezine doğru göç eder hale gelmiştir. İlçe ılıman iklim kuşağı üzerinde olmak ile birlikte step iklimi özellikleri görülmektedir. Ormanlık alanları fazla olmak ile birlikte nüfus çoğunluğu azdır. Ardıç, Ihlamur ve Kızılcık başta olmak üzere pek çok ağaç türü bu ormanlarda bulunmaktadır.

Silivri istanbul haberleri

İlçenin eski isminin Selybria olduğu bilinmektedir. Kurtuluş savaşı sonrası mübadele kapsamında bölgede şarapçılık yalan rumlar göç etmiş ve bu bölgeye Trakya’dan gelen Türkler yerleşmiştir. Cumhuriyetin ilk yılları ile ilçe gelişmeye başlamış ve modern belediyecilik faaliyetleri ile birlikte gittikçe büyüyen bir ilçe olmuştur. İlçede pek çok eğitim ve sağlık kuruluşu hizmet vermek ile birlikte ilçe birçok spor tesisine ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok kültürel değere ev sahipliği yapan ilçe camii, çeşme, köşk gibi yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Bu özellikleri niteliği ile Silivri istanbul’ un gelişmiş ilçelerinden biridir.

1970’li yıllara kadar ilçede üzüm yetiştiriciliği yapılmaktaydı. Bu tarihten sonra bu faaliyet giderek azalmış ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olmaktadır. Bu faaliyetin yok olma sebeplerinden biri ilçedeki rumların mübadele ile Yunanistan’a göç etmiş olmasıdır. Kültürel etkinlikler kapsamında 1961 yılından itibaren düzenli olarak yoğurt festivali yapılmaktadır. Bu festivale yurtiçinden ve yurtdışından oldukça fazla turist ilgi göstermektedir. Sahil şeridinin uzunluğu dolayısıyla yaz aylarında oldukça ilgi geçen bir bölge olmaktadır.

2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi adayı olan Volkan Yılmaz seçimi kazanış ve güncel olarakSilivri Belediye Başkanlığı yapmaktadır. Volkan Yılmaz bu görevini Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde Silivri Belediye Başkanlığı yapmış olan Özcan Işıklar’dan devralmıştır.

Silivri istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin