Sultangazi istanbul

Sultangazi istanbul haberleri
Sultangazi istanbul haber

Sultangazi istanbul

Sultangazi istanbul’ un Avrupa Yakası’nda bulunan bir ilçesidir. 2008 yılında Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan ve Esenler’e bağlı ilçelerin katılımı ile kurulmuştur. İlçenin denize yüksekliği 50 metre olmak ile birlikte yüzölçümü 36 kilometre kare olmaktadır. Gaziosmanpaşa, Esenler, Eyüpsultan ve Başakşehir ilçeleri ile sınır komşusu olmaktadır. 2016 istatistiklerine göre ilçe nüfusu 525.090 kişi olmaktadır. İlçe yüzölçümü dikkate alındığında İstanbul çapında 19. sırada bir ilçe olarak sayılmaktadır.

Sultangazi yeni bir belediye olmak ile birlikte bölgedeki yerleşim çok eskilere dayanmaktadır. Bölgenin Osmanlı öncesi tarihi çok bilinmemek ile birlikte, Osmanlı Devleti’nde önemli su yolları bu ilçeden geçmekteydi. Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan ile bölgede araştırma yaparak su yollarının imarı konusunda emirler vermiştir. Tanzimat sonrası dönemde balkanlardan gelen Türk nüfusu bölgeye yerleşmiş ve nüfus yoğunluğu artmıştır. Cumhuriyetin ilanı ile bölge uzun yıllar boyunca Eyüp ilçesine bağlı  bölge olarak kalmıştır.

Sultangazi istanbul Haberleri

1963 yılında Boğazköy, Bolluca ve Çilingir köyleri Gaziosmanpaşa’ya bağlanmıştır. 2008 yılında tek başına bir ilçe olarak kurulmuştur. İlçe belediyesi modern belediyecilik hizmetlerini yerine getirmekte ve Sultangazi istanbul’un hızla gelişen bölgelerinden biri olmaktadır. İlçede Osmanlı döneminden kalmış pek çok tarihi eser bulunmakta ve yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda turist bölgeye gelmektedir. İlçe genelinde çok sayıda eğitim kurumu faaliyet göstermekte ve devlet ve vakıf üniversiteleri bulunmaktadır.

İlçede amatör ve profesyonel su sporları ile birlikte balıkçılık faaliyetleri yapılmaktadır. Bu anlamda pek çok spor tesisi faaliyet göstermektedir. Sanat ve kültürel etkinlikler Sultangazi belediyesi bünyesinde yapılmakta olup vatandaşlara bu konuda çeşitli hizmetler verilmektedir. İlçenin koruma altına alınan ormanlık alanında çeşitli dinlenme tesisleri olup bu tesisler özellikle hafta sonları ilçe sakinlerine hizmet vermektedir.

Sultangazi istanbul Belediye Başkanı

2009 yılında yapılan yerel yönetimler seçimleri ile ilk belediye başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinden seçime giren Cahit Altunay olmuştur. 2019 yerel seçimlerinde yine Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olan Abdurrahman Dursun seçimi kazanmış ve güncel olarak kendisi Sultangazi Belediye Başkanı olmaktadır. Abdurrahman Dursun bu görevini Cahit Altunay’dan devralmıştır.

Sultangazi istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin