Üç ayların önemi nedir

Üç ayların önemi nedir
Üç ayların önemi nedir

Üç ayların önemi nedir

Üç ayların önemi nedir; Üç aylara girdiğimiz bu günlerde içimiz daha da maneviyatla doldu ve kalplerimizi ibadet şevki sardı. Her Müslüman’ın ortak duygusudur üç ayların sevinci. Bu maneviyat ile dolu olan ayları nasıl tam anlamıyla idrak edebiliriz diye düşünmeden edemiyoruz. Bu konuda ise bizlere kur an ve hadisler yol gösteriyor. Peygamber efendimiz bu aylarda ibadete daha bir ağırlık vermiştir ve bizlere de bu aylarda çokça istiğfar etmeyi ve oruç tutmayı öğütlemiştir.

Nihayet üç ayların ilki olan Recep ayına girmiş bulunuyoruz ve bu ay ile ilgili peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bizlere recep ayında Allah ü Teala ya çokça tövbe etmemizi çünkü bu ayın her vaktinde Cehennemden kullarını azat ettiğini ve Cennette de Recep ayında oruç tutanların girebileceği köşklerin olduğunu bizlere müjdelemektedir.(Deylemi)

2021 üç aylar takvimi

Recep ayının ilk günü olan 13 Şubat 2021 üç aylara girmiş bulunuyoruz. Müslüman camiasının en gözde ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan manevi olarak sırlarla dolu üç aydır. İçerisinde kandillerin ve mübarek gecelerinde yer aldığı üç aylar hakkında peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle dua ediyor: ‘’Allahım! Recep ve Şaban aylarını bizim hakkımızda mübarek eyle ve bizi ramazan ayına ulaştır’’ diye dua etmiştir.

Peygamber efendimiz Recep ayının Allah’ın ayı olduğunu, Ramazanın mümünlerin ve Şabanın ise kendi ayı olduğunu belirtmektedir. 2021 Yılı Berat Kandili Ne Zaman başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

Üç aylarda oruç tutmanın fazileti

Peygamber efendimiz üç aylarda ibadetini arttırmış ve Şaban ayını genellikle oruç ile geçirdiği İslam kaynaklarında bilinmektedir. Hatta peygamberimiz ramazan dışında tutulan en faziletli orucun da Şaban ayında tutulan oruç olduğunu söylemektedir.(Tirmizi)

Recep ayında 9 gün oruç tutan bir kişinin tüm günahlarının sevaba çevrildiği yine peygamberimiz bildirmekte.(Gunye)

Üç aylarda yapılan her bir ibadetin, hasenatın da kat kat verileceğini yine peygamber efendimiz bizlere bildiriyor. Bizlerde Müslüman aleminin bu ayları hakkı ile idrak edebilme ve ibadet ile geçirebilme hususunda temennide bulunuyor ve dua ediyoruz.

Rabbim 2023 yılı üç ayları tüm din kardeşlerim için mübarek eylesin inşallah.

Sağlıcakla kalın…

 

ilginizi çekebilir; Kandil gecesi yapılacak faziletli ibadetler nelerdir

Üç ayların önemi nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin