Beyoğlu istanbul

Beyoğlu istanbul HABERLERİ
Beyoğlu istanbul HAVA DURUMU

Beyoğlu istanbul

Beyoğlu istanbul’ un Avrupa yakasında bulunan bir ilçesidir. Kasımpaşa, Taksim, Karaköy, Galata, Kabataş, Tophane, Beyoğlu’nda bulanan semtlerdendir. Beyoğlu, İstanbul’un en eski ilçelerinden birisidir. İstiklal caddesi ve yakınındaki bulunan sokaklar sadece Beyoğlu’nun değil İstanbul’un merkezi sayılır desek yanlış olmaz. Cumhuriyet caddesi, İnönü ve Cihangir eğlence ve ticaret bakımından oldukça zengindir. Kültür merkezleri, tiyatrolar, sinemalar, gösteri merkezleri, sanat galerileri sadece Beyoğlu ilçesinde yaşayan nüfusun faydalandığı değil, Türkiye’nin her yerinden ilgi gören sosyal faaliyetlerdendir.

Beyoğlu adı Türkler tarafından kullanılıyor. Bir beyin oğlunun Beyoğlu bölgesindeki konağından dolayı bu adın oluştuğu düşünülmektedir. Beyoğlu, Galata’da ki yabancıların gelmesi ile İstiklal caddesi ve çevresine yerleşmesiyle Avrupa kenti görünümünde bir bölge olarak ortaya çıkmıştır. Farklı kültürlerin gelmesi ile İstanbul içinde bu topluluk 17. yüzyılda gelişmeye başladı. 17. Yüzyıl başlarında Beyoğlu gelişmeye başlamıştı. Doğusunda elçilikler, batısında da mezarlıklar vardır. 18. yüzyılın sonlarına doğru İstiklal Caddesi yapılarının tamamı taş ve tuğla olarak gözüküyordu. Beyoğlu, tam anlamıyla 19.yüzyılda gelişmiştir. Bunun sebebi olarak, Osmanlı dış ticaretinin daha önce görülmemiş derecede büyümüş olmasıdır ve ulaşımın da gelişmiş olması olarak değerlendirebiliriz. 19. Yüzyılın başında Beyoğlu Uluslararası ticaret merkezi olarak görülmüştür. Bunun sebebi, Osmanlı’nın dünya kapitalist sistemi ile bütünleşmesidir.

Beyoğlu istanbul Haberleri

1913’te tramvayın Beyoğlu’nu Şişli’ye bağlamasıyla birlikte daha merkezi bir duruma getirmiştir. Tramvay sayesinde Beyoğlu kolay ulaşılabilir olmasından dolayı ve çeşitli sosyal faaliyetlerinden dolayı insanların gözde yerlerinden biri olmuştur. 1950’lere kadar azınlıklardan boşalan yerlere, Türkler ilgi göstermişlerdi. Sanat galerileri, sinema ve tiyatroları, mağazalarıyla o zamanların en seçkin semti olarak görülmekteydi.

1950’den sonra hızlı kentleşme ve İstanbul’un aşırı büyümesi, birçok yeni kentin gelişmesi, ticaretin gelişmesi ve zengin ailelerin çağdaş alt merkezlere kayması sonucunda Beyoğlu’na gösterilen ilgi azaldı. Beyoğlu, ilk başlarda diplomasi merkezi olarak gelişmişti. Yabancılarla yapılan ticaret sonucunda ve orada artan yoğunluktan dolayı İstanbul’un ticaret merkezi olarak görülmüştür.

2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olan Haydar Ali Yıldız seçimi kazanmış ve Beyoğlu Belediye Başkanı seçilmiştir.

Beyoğlu istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin