Çatalca istanbul

Çatalca istanbul haberleri
Çatalca istanbul sondakika

Çatalca istanbul

Çatalca istanbul; yüzölçümü dikkate alındığında İstanbul’un en büyük ilçesi olmaktadır. İstanbul’un Avrupa yakasında ve il sınırında bulunan bir ilçesi olmaktadır. İlçe ekonomisi büyük oranda tarım, sanayi ve tekstile bağlıdır. Ayçiçeği bölgede en fazla tarım alanına sahip ürün olmak ile birlikte çeşitli sebze türleri de yetişmektedir. Önde gelen tekstil fabrikaları bölgede bulunmakta ve bölgedeki taş ocaklarından grafit üretimi yapılmaktadır. Bunlara ek olarak 30 adet rüzgar türbinli elektrik santrali bulunmakta hatırı sayılır ölçüde hayvancılık faaliyetleri yapılmaktadır. Bu faaliyetler neticesinde Türkiye geneline süt ve süt ürünleri üretimi yapılmaktadır.

Yüzölçümünün büyük bir çoğunluğu ormanlık alanlar ile kaplı olmaktadır. Bu nedenle yüzölçümüne oranla nüfusu oldukça azdır. 2018 yılı istatistiklerine göre güncel nüfusu 72.966 olmaktadır. Güneyinde Büyükçekmece, batısında Silivri ve Tekirdağ ili ile komşu olmaktadır. Kuzeyinde Karadeniz yer almakta olup sahil uzunluğu 135 kilometre olmaktadır.

Çatalca istanbul Haberleri

Çatalca’da yerleşim tarihi çok eski olmakla birlikte ilk yerleşimin Romalılar tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Bizans döneminde İstanbul’a giriş kapısı görevini görmüş ve pek çok savaşa sahne olmuştur. 1. Murat döneminde fethedildiği bilinmek ile birlikte Osmanlı Devleti dönemi boyunca avcılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bir bölge olmuş ve bu faaliyet sebebiyle çok sayıda av köşkü imar edilmiştir. Çatalca tarih boyunca bölgede hüküm süren devletler tarafından İstanbul ve Anadolu’nun savunması için bir hat görevi görmüş ve askeri mevzilenme bölgesi olmuştur. Cumhuriyet döneminde de bu askeri hat olma özelliğini korumuş ve ikinci dünya savaşının çıktığı sırada Karadeniz’den Marmara’ya bir savunma hattı oluşturulmuştur. Bu savaş sırasında askeri özelliği sebebiyle halk sıkıntı çekmiş ve bir kısmı buradan Anadolu’ya göç etmiştir.

2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde aday olan Mesut Üner güncel olarak Çatalca Belediye Başkanlığı görevini yapmaktadır. Mesut Üner bu görevini Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinden aday ve olan ve 10 yıl belediye başkanlığı yapmış olan Cem Kara’dan devralmıştır. Çatalca belediyesi cumhuriyet tarihi boyunca çeşitli partilerin hizmetine girmiş olup bu anlamda siyasi olarak oldukça çeşitli bir seçmen kitlesine sahip olmaktadır.

Çatalca istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin